Βραχυπρόθεσμη ανάλυση για το ΧΑ

Gold longer term wave analysis
November 6, 2013
S&P market update
November 8, 2013

Μετά την ανοδική κίνηση που έφερε τον Γενικό Δείκτη στις 1200 μονάδες κ τον FTASE Large Cap στις 399 μονάδες, η αγορά έχει πλέον μπει σε διορθωτική φάση διολισθαίνοντας σε ένα πλαγιοκαθοδικό κανάλι με επικαλυπτόμενες κινήσεις. Οι επικαλυπτόμενες αυτές κινήσεις είναι κύριο χαρακτηριστικό των διορθωτικών κινήσεων. Οι αγοραστές έχουν υποχωρήσει και η παρουσία  τους δεν είναι το ίδιο δυνατή όπως όταν ξεκίνησε το τελευταίο ανοδικό κύμα από τις 869 μονάδες του ΓΔ. Κυματικά βρισκόμαστε σε κύμα 4 διορθωτικό και μέχρι στιγμής έχουμε διορθώσει το 23% με 38% της ανόδου. Η μακροχρόνια τάση παραμένει ανοδική και το ίδιο αισιόδοξοι είμαστε για την συνέχεια του δείκτη προς το τέλος της χρονιάς όπου περιμένουμε νέα υψηλά.

ASE2

Όπως παρατηρείται στο παραπάνω διάγραμμα, θεωρούμε ότι είμαστε σε κύμα 4 με αυξημένες τις πιθανότητες να έχει ολοκληρωθεί. Όσο η αγορά κλείνει πάνω από τις 1140 και 380 μονάδες τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να μην δούμε βαθύτερη διόρθωση προς το 1100 κ το 366 για ΓΔ και  FTASE αντίστοιχα. Η διόρθωση δεν μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι τελείωσε αν δεν διασπαστούν ανοδικά τα πλαγιοκαθοδικά κανάλια όπως φαίνονται στα ακόλουθα διαγράμματα του ΓΔ κ του FTASE.

ase

FTASE

Η άνοδος των τελευταίων ημερών δίνει ελπίδες ότι τελείωσε η διορθωτική κίνηση αλλά πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί όσο δεν διασπόνται ανοδικά οι αντιστάσεις στο 1195 κ στο 392. Αν κ όταν διασπαστούν οι αντιστάσεις τότε θα μπορούμε με περισσότερη βεβαιότητα να θέσουμε νέους ανοδικούς στόχους προς το 1250 κ 410 για τους δείκτες. Μέχρι τότε δεν πρέπει να ξεχνάμε την πιθανότητα να δούμε 1100 κ 366. Σημαντικό ρόλο θα παίξει κ κατά πόσο αυξάνεται ο τζίρος στις ανοδικές μέρες. Με αύξηση του ανοδικού τζίρου μπορεί να έχουμε αναζωπύρωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα μια νέα ανοδική διάσπαση.

Σε γενικές γραμμές παραμένουμε αισιόδοξοι για την αγορά ακόμα και αν  δούμε μεγαλύτερο πτωτικό γύρισμα προς τις 1100 μονάδες. Μακροπρόθεσμα συνεχίζουμε να επιμένουμε στην αλλαγή της τάσης με στόχο τις 1700-2000 μονάδες, εφόσον η ανοδική κίνηση δεν διασπάσει πτωτικά τα στοπ μας τα οποία τα ανεβάζουμε όσο ανεβαίνει η αγορά. Σημαντικό ρόλο παίζει κ η μορφή που παίρνουν οι ανοδικές και πτωτικές κινήσεις. Εφόσον οι πτώσεις έχουν επικαλυπτόμενη μορφή, συνεχίζουμε να τις θεωρούμε διορθώσεις. Για περισσότερες αναλύσεις κ βοήθεια με το Χρηματιστήριο Αθηνών, επικοινωνήστε μαζί μας, θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.