Βραχυπρόθεσμη ανάλυση Χρηματιστηρίου Αθηνών

S&P fragile upward movement
January 29, 2014
S&P and now what?
January 30, 2014

Ο Γενικός Δείκτης παρά το θετικό του άνοιγμα σήμερα δεν κατάφερε να διασπάσει την αντίσταση των 1175 μονάδων όπου βρίσκεται και το πτωτικό χάσμα από τις 1184 μονάδες. Η τάση τόσο στον Γενικό όσο και στον FTASE25 παραμένει πτωτική. Στα παρακάτω διαγράμματα βλέπουμε και τους δύο δείκτες να συνεχίζουν την πορεία με τα χαμηλότερα χαμηλά και χαμηλότερα υψηλά. Όσο βρίσκονται μέσα στα πτωτικά κανάλια και κάτω από τα σύννεφα Ichimoku δεν θα έχουν πολλές ελπίδες επιβίωσης οι ταύροι.

ase

Τόσο ο Γενικός Δείκτης όσο και ο FTASE25 έχουν θετικές αποκλίσεις στον δείκτη RSI και λαμβάνοντας υπόψιν την κυματική μας ανάλυση, το τέλος της πτώσης από τα πρόσφατα υψηλά είναι κοντά. Περιμένουμε μεγάλη ανοδική αντίδραση και στην ζώνη 1140-1100 το TRADING2DAY βγαίνει αγοραστής.

 FTASE

Ας εστιάσουμε τώρα σε δύο μετοχές. Πρώτα την Εθνική τράπεζα η οποία ταλαιπωρείται από μεγάλο αριθμό πωλητών που την έχουν ρίξει κοντά στα 3 ευρώ. Και εδώ περιμένουμε μία ανοδική αντίδραση αλλά η γενικότερη εικόνα της μετοχής δεν την φέρνει στις πρώτες θέσεις της προτίμησής μας. Πολύ σημαντικό σημείο αντίστασης όπως φαίνεται και στο παρακάτω διάγραμμα είναι η περιοχή του 3,72.

ETE

Κυματικά οι ταύροι θα ήθελαν ανοδική διάσπαση της αντίστασης του 3,72 γιατί έτσι θα έχουμε επικάλυψη της πτωτικής κίνησης και θα ακυρωθεί πιθανό πτωτικό κινητήριο κύμα. Το βραχυπρόθεσμο πτωτικό κανάλι της ΕΤΕ πρέπει πρώτα βέβαια να διασπαστεί ανοδικά ώστε να έχουμε ελπίδες να δουμε το 3,60-70. Ανοδική διάσπαση της περιοχής 3,5055 θα δώσει ώθηση προς την αντίσταση στο 3,70. Στο παραπάνω διάγραμμα παρουσιάζουμε και τα δύο πιο πιθανά σενάρια για την συνέχεια.

Τέλος θα εξετάσουμε την ΓΕΚΤΕΡΝΑ, την οποία σε παλαιότερο tweet είχαμε δώσει σαν στόχο κορύφωσης το 3,70 ενώ η μετοχή έφτασε μέχρι το 3,76. Η τάση και εδώ πτωτική είναι αλλά σε πολύ κρίσιμο σημείο καμπής. Θεωρούμε οτι η ΓΕΚΤΕΡΝΑ σύντομα θα πρέπει να κινηθεί ανοδικά και να διασπάσει το 3,30-40 δίνοντας το έναυσμα για νέα υψηλά.

GEK

Πτωτική διάσπαση κάτω από τα 3 ευρώ θα ωθήση την μετοχή προς τα κάτω όρια του ανοδικού καναλιού και προς την στήριξη στα 2,78. Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ βρίσκεται ακριβώς πάνω από τα σύννεφα Ichimoku και αναμένουμε αντίδραση σύντομα. Για περισσότερα σχόλια για την αγορά ακολουθήστε μας στο @GreekstocksT2D και για περισσότερη βοήθεια με το trading μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω e-mail στο admin@trading2day.com

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.