Είδαμε τα χαμηλά στο ΧΑ;

Daily analysis for Gold
July 14, 2014
Gold daily analysis
July 15, 2014

Ο Γενικός δείκτης τελικά έσπασε πτωτικά τις 1199 μονάδες όπως περιμέναμε βάση της ανάλυσής μας και σημείωσε χαμηλό στις 1138 μονάδες. Πρώτο στόχο της πτώσης είχαμε δώσει την ζώνη 1160-1180. Με διάσπαση της στήριξης αυτής, δώσαμε στόχο το 1120-1100 το οποίο το πλησιάσαμε αλλά δεν πετύχαμε. Η πτώση οδήγησε τον ΓΔ μέχρι το 1138 και από το σημείο εκείνο έχουμε το πρώτο βραχυπρόθεσμο αγοραστικό σήμα αφού έχουμε βγει από το πτωτικό κανάλι τιμών της κίνησης που ξεκίνησε από το 1258. Η τάση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα παραμένει πτωτική. Η βραχυπρόθεσμη αντίδραση από τις 1138 μονάδες μπορεί να δώσει κίνηση μέχρι και τις 1210 μονάδες. Κυματικά το βασικό μας πλάνο παραμένει απαισιόδοξο αφού τα περισσότερα σημάδια που έχουμε είναι αρνητικά για την μελλοντική πορεία του ΓΔ. Σε μηνιαίο επίπεδο διασπάσαμε την μπλε ανοδική γραμμή τάσης από το 471. Σε συνδυασμό με  την απόρριψη του δείκτη από το Ichimoku cloud η εικόνα δεν είναι ενθαρρυντική.

ase4

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης στηρίζεται από το Ichimoku cloud παρόλα αυτά δεν αποκλείεται να συνεχίσει πτωτικά αφού δεν έχουμε ακόμα κανένα εβδομαδιαίο σήμα αντιστροφής της τάσης. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ζώνη 1080-1150 είναι σημείο στήριξης και πολύ πιθανό να δούμε το χαμηλό μέσα σε αυτή τη ζώνη.

ASE3

Κυματικά το αρνητικό σενάριο παραμένει η πρώτη μας επιλογή με στόχο τουλάχιστον νέο χαμηλό κάτω από τις 1060 μονάδες. Στο ημερήσιο διάγραμμα βλέπουμε τον ΓΔ να έχει πλέον σπάσει πτωτικά το  Ichimoku cloud και να παλεύει γύρω από το 61.8% Fibonacci retracement. Πολύ πιθανό να δούμε ανοδική αντίδραση που θα φέρει τον ΓΔ κοντά στο 1200-1210 που βρίσκεται το κάτω όριο του Ichimoku cloud.

ASE2

Επίσης σε ημερήσιο επίπεδο ο ΓΔ έχει σπάσει πτωτικά το χαμηλό κανάλι (στήριξη) Keltner. Σε συνδυασμό με το βραχυχρόνιο αγοραστικό σημάδι, μπορεί στις επόμενες συνεδριάσεις να δούμε μία ανοδική κίνηση προς το μεσαίο επίπεδο Keltner όπου βρίσκεται σημαντική αντίσταση.

ASE

Στα παρακάτω βραχυπρόθεσμα διαγράμματα παρατηρούμε ότι η πρόσφατη άνοδος από τα χαμηλά της 10ης Ιουλίου έχει διασπάσει το πτωτικό κανάλι της κίνησης που ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου. Το βραχυπρόθεσμο σήμα αυτό πιστεύω ότι μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι μεγαλύτερο προς το 1210 και με ελπίδα για μεγαλύτερη αντιστροφή της τάσης. Για να συμβεί αυτή η αντιστροφή τάσης πρέπει να διασπαστεί ανοδικά το 1220 και το 1260. Από την άλλη μεριά, επειδή η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική με χαμηλότερα υψηλά και χαμηλότερα χαμηλά, υπάρχει κίνδυνος η ανοδική αυτή αντίδραση να μην μπορεί να ξεπεράσει το 1185 (50%) ή και το 1198 (61.8%). Επειδή όμως βρισκόμαστε και σε σημαντικά σημεία πιθανής αντιστροφής  μεσοπρόθεσμης τάσης (61.8% retracement της ανόδου 1062-1329) ξεκινάμε άνοιγμα λονγκ θέσεων για το 10% του υπο διαχείριση χαρτοφυλακίου.

GDP

Στα αρνητικά σημεία της βραχυπρόθεσμης ανοδικής αντίδρασης είναι ο χαμηλός τζίρος. Επιπλέον η μεγαλύτερη δομή της κίνησης υποδηλώνει ότι η πτώση δεν έχει τελειώσει και πιθανότατα να δούμε τελικά το 1120-1100 και γιατί όχι χαμηλότερα. Γι’ αυτούς τους λόγους αγοράζουμε μόνο το 10% του χαρτοφυλακίου με στόχο να ενισχύσουμε αν διασπαστεί ανοδικά το 1220 και κυρίως το 1260. Αν επιθυμείται και εσείς να μπείτε στην διαχειριστική ομάδα μέσω αξιόπιστης ΑΧΕΠΕΥ, επικοινωνήστε μαζί μου.

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε την ανάλυσή μου.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.