Η τάση ανήκει στους ταύρους

S&P holds support despite Ukranian tension
March 4, 2014
S&P reactions to NFP
March 7, 2014

Ο Γενικός Δείκτης αφού διόρθωσε την άνοδο από το 1115 στο 1287 με μία πτώση προς το 1219, ανέκαμψε δυναμικά και με αύξηση του τζίρου. Στην προηγούμενη ανάλυσή μας είχαμε επισημάνει οτι στο 1280 είμαστε αρνητικοί να είμαστε αγοραστές γιατί ήμασταν σε υπεραγορασμένα επίπεδα τιμών. Η διόρθωση έπιασε το μίνιμουμ των στόχων μας και με σημαντική αύξηση του τζίρου κάλυψε το χαμένο έδαφος και κατάφερε να διασπάσει το πτωτικό κανάλι στις 1240 μονάδες όπου μας δόθηκε το πρώτο αγοραστικό σήμα.  Η ανοδική διάσπαση του 1305 και η ανοδική συνέχεια ενισχύει το ανοδικό σενάριο και μας φέρνει στο δυνατότερο μέρος του ανοδικού κύματος 3 στο οποίο θα περιμένουμε τον Γενικό Δείκτη να συνεχίσει προς το 1400 με όλο και αυξανόμενο τζίρο και συμμετοχή. Οι τράπεζες έχουν μείνει λίγο πίσω αφού ο τραπεζικός δείκτης βρίσκει αντίσταση στο 205, και κυρίως η Εθνική τράπεζα η οποία απέχει αρκετά από τα 4 ευρώ. Όπως έχουμε ξαναπεί, χωρίς τις τράπεζες πάρτυ δεν γίνεται και έτσι θα τις προτιμήσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας ειδικά αν διασπάσει ο δείκτης τους το 205. Στα παρακάτω διαγράμματα παρουσιάζουμε την κυματική μας μέτρηση για τον Γενικό Δείκτη και σημειώνουμε πως στοπ για τις θέσεις μας είναι το 1283 όσον αφορά τον Γενικό.

ase

Ο τραπεζικός δείκτης μας έδωσε σήμα εισόδου από τεχνικής πλευράς όταν διέσπασε ανοδικά την άσπρη πτωτική γραμμή τάσης και την επιβεβαίωσε όταν την ξανακούμπησε. Θεωρούμε πως η συνέχεια θα είναι ανοδική με δυναμική επιτάχυνση αν διασπαστεί το 201 και μετά το 205. Ο τραπεζικό δείκτης δεν θέλουμε να διασπάσει πτωτικά το 188 και ο Γενικός το 1283.

asedtr

Μία από τις μετοχές που παρακολουθούμε στενά και είναι ήδη στο χαρτοφυλάκιό μας είναι και η ΙΝΛΟΤ. Με ένα πολύ δυνατό σχηματισμό σε φάση εξέλιξης και με πολύ καλή προοπτική, διάσπαση του 2,30-50 θα μας δώσει ελάχιστο στόχο το 3,11.

inlot

Ολοκληρώνοντας, η ανοδική τάση του χρηματιστηρίου Αθηνών αναμένεται να συνεχιστεί προς το 1390-1400 αφού κάθε πτωτικό γύρισμα συναντάει την αγοραστική διάθεση των επενδυτών με αποτέλεσμα οι πτωτικές διορθώσεις να είναι πιο ρηχές απ’ οτι συνήθως. Για περισσότερες αναλύσεις και πιο εξειδικευμένες μελέτες για τον ΧΑ και επιλεγμένες μετοχές μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.