Θα έχει συνέχεια η άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

Gold and the H&S pattern
October 17, 2013
S&P elliott wave analysis
October 18, 2013

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει ακάθεκτο την ανοδική του πορεία δίχως να μας προβληματίζει με τις φυσιολογικές του διορθώσεις μέχρι στιγμής. Η τάση παραμένει ανοδική και μέχρι σήμερα δεν έχει διασπαστεί κανένα σημαντικό σημείο στήριξης. Μέχρι σήμερα η αγορά συνεχίζει να κάνει υψηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά, αυξάνοντας τον όγκο συναλλαγών όπως θα επιθυμούσαμε μιας και βρισκόμαστε σε κύμα βαθμού 3. Τα 3α κύματα είναι τα πιο δυνατά από άποψη συναλλαγών και απότομα όσον αφορά την ανοδική κλίση. Σήμερα θα θέσουμε τους πιθανούς στόχους ολοκλήρωσης των κυμάτων αυτών όσον αφορά τον ΓΔ και τον FTASE. Ξεκινώντας με τον ΓΔ στο πρώτο μας διάγραμμα παρακάτω, μπορεί κανείς να δει το ανοδικό κανάλι στο οποίο βρισκόμαστε σε βραχυπρόθεσμη βάση και το στοπ που έχουμε ανεβάσει στην στήριξη των 1100 μονάδων από την οποία ξεκίνησε η τελευταία ανοδική κίνηση. Η άνοδος του ΓΔ από το 788 μέχρι το 1157 που βρίσκεται αυτή την στιγμή ο δείκτης είναι κομμάτι του 1ου κύματος του 3ου ανοδικού.

ase

Στόχος να τελειώσει το 1ο κύμα του 3ου ανοδικού έχουμε μεταξύ 1173 μονάδων και 1290. Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, το 3ο κύμα που ξεκίνησε από το 788 περιμένουμε να ολοκληρωθεί κοντά στο 1722 ή 2163. Οι στόχοι αυτοί είναι Fibonacci extensions με συγκεκριμένη σχέση αναλογίας με το 1ο κύμα όπως δείχνει το διάγραμμα.

ASE2

Είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι οι στόχοι αυτοί μπορεί στην πορεία να αλλάξουν αν αλλάξουν και τα δεδομένα στην αγορά. Προς το παρόν, το ανοδικό αυτό σενάριο είναι η πρώτη μας επιλογή και απλά μας δίνει μια εικόνα για το πώς μπορεί να κινηθεί η αγορά και με τι σκεπτικό να προσαρμόσουμε το καθημερινό μας trading. Με την βοήθεια της κυματική θεωρίας μπορούμε να θέσουμε στόχους ολοκλήρωσης των κινήσεων αλλά και να καθορίσουμε τα επίπεδα τιμών που αναιρούν την βασική μας εικόνα για την αγορά και μας προστατεύουν τα κέρδη από την άνοδο που είχαμε επισημάνει ότι έρχεται από τις 833 μονάδες.

Παρακάτω παραθέτουμε και τα διαγράμματα για τον FTASE Large Cap και τους αντίστοιχους στόχους που μας δίνει η κυματική μας ανάλυση. Προσοχή: αυτό είναι το βασικό μας σενάριο και δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει η μέτρηση. Η αγορά ως δυναμικό όν αλλάζει συνεχώς και κάθε μέρα μας δίνει νέα δεδομένα που είτε μας φέρνουν πιο κοντά στην ανάλυσή μας είτε μας δείχνει ότι πρέπει να προσαρμοστούμε. Προς το παρόν η τάση είναι ανοδική και δεν υπάρχει σημάδι αλλαγής τάσης. Η διάσπαση των υψηλών 1159 κ 410 μονάδων είναι ένα πολύ πιθανό γεγονός που μπορεί να το δούμε πολύ σύντομα. Όσοι μας ακολουθείτε στο twitter θα βλέπετε ότι το περιμένουμε εδώ και καιρό. Μια τέτοια ανοδική διάσπαση θα ελευθερώσει τον δρόμο από τις αντιστάσεις και θα δώσει νέα ορμή στην αγορά προς επίπεδα που έχουμε πάρα πολύ καιρό να δούμε.

FTASE

Βραχυχρόνια απεικόνιση στο παραπάνω διάγραμμα και μακροπρόθεσμη σε εβδομαδιαίο επίπεδο στο παρακάτω διάγραμμα.

 FTASE2

Στα παραπάνω διαγράμματα απεικονίζουμε τους κυματικούς στόχους του FTASE Large Cap όσον αφορά το 1ο κύμα του 3ου και τον στόχο για όλο το 3ο κύμα. Η κυματική μας μέτρηση ισχύει όσο η αγορά πληροί κάποιες συνθήκες. Πρέπει η άνοδος να ακολουθείται από αύξηση στον τζίρο, να μην υπάρχει επικάλυψη των κινήσεων, η κίνηση να είναι μέσα σε ανοδικό κανάλι, ν συνεχίσει να κάνει υψηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά και να μην παραβαίνει κανένα κανόνα από την κυματική θεωρία. Για ανάλυση σε βάθος και ολοκληρωμένη υποστήριξη όσον αφορά το Χρηματιστήριο Αθηνών, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.