Κυματική Ανάλυση στον Γενικό Δείκτη ΧΑ

S&P short term Elliott wave update
March 22, 2013
DOW short term Elliott wave analysis
March 24, 2013

Ο ΓΔ του Χρηματιστηρίου Αθηνών συνεχίζει την καθοδική του πορεία όπως είχαμε προβλέψει σε προηγούμενες αναλύσεις μας. Το αναμενόμενο τέλος της κίνησης που άρχισε από το 471 πέρυσι τον Ιούνιο τελείωσε στην ζώνη των 1050 μονάδων. Σε εκείνα τα επίπεδα επισημάναμε πολλές φορές  πόσο επικίνδυνο είναι το να βγαίνει κάποιος αγοραστής αφού η κίνηση  είχε ολοκληρώσει 5 ανοδικά κύματα. Το πρώτο σήμα πώλησης μας ήρθε με την καθοδική διάσπαση των 1020 μονάδων όπως δείχνουμε στο παρακάτω γράφημα.

gdcapital

Οι 3 από τους 4 δείκτες μας έδωσαν σήμα πώλησης. Συνδυάζοντας αυτά τα σήματα, με το ότι είχαν ολοκληρωθεί  5 κύματα, μας οδηγούσε από τότε στο σενάριο ότι το κύμα ΙΙ έχει ξεκινήσει με στόχο τουλάχιστον το 38% διόρθωση.

Όπως βλέπετε και στο παρακάτω διάγραμμα, η μακροχρόνια αντίσταση στην ζώνη 1050-1100 δεν θα μπορούσε να διασπαστεί έτσι εύκολα και χωρίς τις τράπεζες να λαμβάνουν μέρος.

GDLONGTERM

Στο διάγραμμα αυτό επιθυμούμε την επαλήθευση του κίτρινου  σεναρίου το οποίο θεωρούμε και το πιο πιθανό. Αυτό είναι το πιο πιθανό σενάριο γιατί η άνοδος από το 471 είναι κινητήρια σε 5 κύματα. Θεωρούμε ότι πλέον βρισκόμαστε στο κύμα ΙΙ που θα ολοκληρωθεί λογικά μέσα ή αρχές καλοκαιριού.  Προς το παρών όπως βλέπετε και στο πρώτο διάγραμμα του άρθρου, είμαστε ακόμα στο κύμα Α του ΙΙ το οποίο περιμένουμε να τελειώσει  χαμηλότερα από τις 900 μονάδες.

Με το τέλος του κύματος Α θα περιμένουμε ένα ανοδικά κύμα Β που μπορεί να ξαναπλησιάσει τις 1000 μονάδες.

GD

 

Προς το παρόν δεν έχουμε κανένα σήμα αγοράς που θα σημάνει το τέλος της πτωτικής κίνησης από τα υψηλά των 1050 μονάδων. Για περισσότερη βοήθεια στο πώς να κάνετε trading και στο ΧΑ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.