Κυματική Ανάλυση του Χρηματιστηρίου Αθηνών

GOLD Elliott wave Analysis
July 22, 2013
GOLD and DOLLAR INDEX daily analysis
July 23, 2013

Με τον Γενικό Δείκτη να επιβεβαιώνει την στήριξη στην περιοχή των 800 μονάδων, είδαμε μια ανοδική κίνηση μέχρι το 848 και την αβεβαιότητα να συνεχίζεται. Μπορεί βραχυπρόθεσμα να άλλαξε για πάνω η τάση στην αγορά, αλλά μην ξεχνάμε οτι η μακροπρόθεσμη τάση είναι για κάτω και θέλει δυνατούς αγοραστές για να διασπαστούν ανοδικά οι αντιστάσεις. Η αγορά μπορεί να έκανε μία ανοδική προσπάθεια αλλά θέλει συνέχεια ώστε να υπάρξει διακοπή στην συνέχεια των χαμηλότερων χαμηλών και χαμηλότερων υψηλών. Μπορεί η μακροπρόθεσμη κυματική μας μέτρηση να θεωρεί πως βρισκόμαστε στο κύμα ΙΙ και αναμένεται νέο πολύ δυνατό ανοδικό κύμα, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα επιβεβαίωση τερματισμού του κύματος ΙΙ.

GDLONGTERM

Ο ΓΔ  πρέπει να συνεχίσει ανοδικά και να διασπάσει το προηγούμενο υψηλό στο 871 ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να έχει τελειώσει το κύμα ΙΙ. Ο ΓΔ έχει ήδη βγει από το πτωτικό κανάλι και με το νέο χαμηλό στο 788 έκανε back test στο κανάλι αυτό. Η ανοδική κίνηση από τα χαμηλά δείχνει κινητήρια αλλά όχι αρκετά δυνατή για να διασπάσει το 871.

GD

Η στρατηγική που ακολουθούμε είναι η δημιουργία long θέσεων σε επιλεγμένες μετοχές στο 10-15% του κεφαλαίου και στοπ τα χαμηλά. Διάσπαση των πρόσφατων χαμηλών μπορεί να ωθήσει ακόμη χαμηλότερα προς το 750 ή και το 700 τον ΓΔ και θα βάλει σε κίνδυνο την ανοδική κυματική μας μέτρηση. Σε βραχυχρόνιο επίπεδο ο ΓΔ μπορεί να γυρίσει προς το 818 και μετά να ξανακάνει προσπάθεια να διασπάσει ανοδικά το 871. Αν η στήριξη δεν κρατηθεί, μας περιμένουν έντονες πωλήσεις με στόχο το 750. Ανοδική διάσπαση της αντίστασης στο 871, θα ωθήσει τον δείκτη προς το 930-970.

ase

Η στρατηγική μας είναι να αυξήσουμε τις long θέσεις μας όσο βλέπουμε διασπάσεις αντιστάσεων και να μειώνουμε ή και να κλείνουμε τις θέσεις μας όταν υπάρχει διάσπαση στηρίξεων. Στην πράξη είμαστε αγοραστές με πλάνο να ενισχύσουμε σε ανοδική διάσπαση του 850 και του 871. Κυματικά υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχουμε δει το τέλος του κύματος ΙΙ αλλά επαλήθευση θα αργήσουμε ακόμα να δούμε. Γι’αυτό άλλωστε είμαστε και συντηρητικοί στις τοποθετήσεις μας.

Για περισσότερες αναλύσεις για το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθήστε μας στο @greekstocksT2D

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.