Σημασία δεν έχει αν είναι φθηνό….

Daily analysis on Gold and the Dollar index.
April 16, 2015
Gold daily analysis
April 21, 2015

…το Χρηματιστήριο Αθηνών σε αυτά τα επίπεδα, αλλά αν θα μπορέσεις να πουλήσεις ακριβότερα από οτι αγόρασες. Σημασία δεν έχει να πιάσουμε το χαμηλό της αγοράς…σημασία έχει να πουλήσουμε πιο πάνω από εκεί που αγοράσαμε. Βλέποντας συνέχεια κόσμο να αγοράζει γιατί θεωρεί τις μετοχές φθηνές, τους υπενθυμίζω πόσες φορές το έχουν πει αυτό τον τελευταίο χρόνο. Βεβαίως και εγώ πίστεψα κάποια στιγμή οτι είδαμε τα χαμηλά, αλλά τουλάχιστον έβαλα στοπ. Το στοπ είναι όλα τα λεφτά. Βάζεις στοπ…μπράβο…δεν βάζεις…κακό του κεφαλιού σου.

Το παρακάτω διάγραμμα βοηθάει τους κολλημένους να ξεκολλήσουν. Τι βλέπουμε? ανοδική μετοχή? μπα….ο 25αρης σε αναποδογυρισμένη κλίμακα είναι….πολλές φορές, αντιστρέφοντας ένα διάγραμμα μας βοηθάει να το δούμε από άλλη οπτική γωνία. Είμαι σίγουρος οτι πολλοί κοιτώντας το θα ήθελαν να αγοράσουν το προιόν που αντικατροπτίζεται στο διάγραμμα. Αλλά δεν θα ήταν διατεθιμένοι να σορτάρουν ή να κλείσουν τις λονγκ θέσεις τους αφού υπάρχει προοπτική ανόδου (καθόδου στο κανονικό διάγραμμα).

ftaseinv

Η αγορά παραμένει μέσα στο μακροπρόθεσμο πτωτικό της κανάλι. Σημαντική πλέον αντίσταση αντιστροφής της τάσης το 234-235. Βραχυπρόθεσμη αντίσταση το 225. Στήριξη το 214-210. Λίγος ξε-λίγος ο τζίρος, σημασία έχει οτι πέφτει η αγορά και η ψυχολογία των λονγκ αλλά και η αξία των θέσεων πληγώνεται σημαντικά. Το ελατήριο είναι πιεσμένο όσο δεν πάει. Ή θα σπάσει ή θα εκτιναχθεί. Αν θα σπάσει, κανένας σορτ δεν θα πάρει τα λεφτά του με κλειστές τράπεζες και πτωχευμένο το κράτος. Αν εκτιναχθεί….τι θέλω να πω….δεν έχει νόημα το σορτ σε αυτά τα επίπεδα αν δεν παίρνεις κάθε μέρα τα κέρδη σου στο χέρι…στην κυριολεξία στο χέρι…γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί και αυτό αντικατοπτρίζεται και στην αγορά όπου η συμμετοχή έχει μειωθεί δραστικά και λίγα κεφάλια με χρήμα μπορούν και κρατάνε την ΕΕΕ ψηλά για να μην επηρεαστεί ο ΓΔ και ο 25αρης από τις τράπεζες που καταρρέουν.

ftase

Για περισσότερες τεχνικές και κυματικές αναλύσεις του 25αρη και μετοχών, μπορείτε και εσείς με 20€ το μήνα να γίνετε συνδρομητής. Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μήνυμα στο greekstocks@trading2day.com.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.