Τεχνική και κυματική ανάλυση για τον ΓΔ του ΧΑ.

WTI Oil short term technical analysis
April 26, 2013
Silver analysis update
April 30, 2013

Ο ΓΔ έφτασε  μία ανάσα  από τις 1000 μονάδες και στηριζόμενος κυρίως στην δεικτοβαρή μετοχή της ΕΕΕ. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάλυσή μας, η άνοδος αυτή είναι το κύμα Β του ΙΙ και σύντομα θα δούμε αναστροφή του καλού κλίματος και επαναπροσέγγιση των χαμηλών του Απριλίου. Είμαστε της άποψης ότι αρνητικές ειδήσεις σχετικά με τις ΑΜΚ των τραπεζών θα δώσουν το έναυσμα για ρευστοποιήσεις και αναμένουμε τον ΓΔ να επιστρέψει κοντά στην ζώνη των 800 μονάδων και γιατί όχι χαμηλότερα προς τις 750 μονάδες.

gdweekly

Η διόρθωση που ξεκίνησε από τις 1052 μονάδες έχει ολοκληρωθεί κατά τα 2/3 σύμφωνα με την κυματική μας ανάλυση. Θεωρούμε πλέον πολύ πιθανό το κύμα Β να έχει ολοκληρωθεί και αν όχι, τότε μπορεί να μας δώσει η αγορά άλλο ένα υψηλό πάνω από τις 1000 μονάδες. Με την ΕΕΕ να επηρεάζει τον δείκτη λόγω του ειδικού της βάρους, και το premium στα παράγωγα να εξαφανίζεται σιγά σιγά, δεν είναι ώρα για επιπλέον τοποθετήσεις. Το αρχικό μας πλάνο ήταν και θα είναι η τοποθέτηση στη αγορά αφού τελειώσει ολόκληρο το κύμα ΙΙ.

 

GD

 

Τεχνικά ο ΓΔ βρίσκεται σε υπεραγορασμένο έδαφος με ανοδική κίνηση τριών κυμάτων. Τα σύννεφα Ichimoku μας υπενθυμίζουν  την σημαντική αντίσταση στην ζώνη των 990-1020 μονάδων και γι αυτούς τους επιπλέον λόγους περιμένουμε ένα πτωτικό γύρισμα στην αγορά τουλάχιστον προς το 935-45.

Αν θέλετε περισσότερη βοήθεια στο trading του ΧΑ, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.