Το μυστικό για να κερδίζεις στο ΧΑ είναι….

….όπως και σε κάθε χρηματιστήριο να ακολουθείς κάποιες βασικές αρχές.

  1. Ακολουθούμε μία συγκεκριμένη και με κανόνες στρατηγική/μεθοδολογία. Δεν υπάρχει κατ’ εμέ η τέλεια μέθοδος ή το τέλειο σύστημα. Οι τεχνικές και οι μεθοδολογίες είναι σαν τα σακάκια. Δεν υπάρχει ένα σακάκι που να κάνει σε όλους. Ο κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικό προφίλ και έτσι  ο κάθε ένας πρέπει να χρησιμοποιεί το σύστημα που του ταιριάζει. Σημασία στο τέλος δεν έχει το σύστημα πως το λένε αλλά το αποτέλεσμα. Είναι κερδοφόρο μακροπρόθεσμα; το κρατάμε.
  2. Βάζουμε στοπ
  3. Δεν μένουμε κολλημένοι σε μία γνώμη. Ακούω πολλές φορές να κοροιδεύουν κάποιον ο οποίος άλλαξε γνώμη και το δηλώνει δημόσια. Μέγα λάθος…κάνουν αυτοί που μένουν κολλημένοι σε μία άποψη σορτ ή λονγκ και δεν αλλάζουν. Η αγορά είναι δυναμικό όν γιατί αποτελείται από ανθρώπους και ανθρώπινες συμπεριφορές. Απαιτείται η στρατηγική μας να προσαρμόζεται στα εκάστοτε δεδομένα.

Προσωπικά είχα ενημερώσει τους συνδρομητές της υπηρεσίας GREEK STOCK MARKET ANALYSIS στις αρχές του μήνα οτι με την διάσπαση του 180 και με την απόρριψη στο 185 έβλεπα πτώση στην αγορά προς το 177 τουλάχιστον.

1-9-2015 

Δεν επέλεξα το σορτ αλλά με τα νέα  δεδομένα άλλαξα γνώμη αφού η αγορά πλέον έδιχνε ανοδικές τάσεις. Έτσι την επόμενη μέρα οι συνδρομητές ενημερώθηκαν με την νέα μου στρατηγική.

2-9-15

2-9-15 BONUS

Και στις 3 του Σεπτέμβρη συνέχισα τις αγορές με στόχο το 192 στον 25άρη.

3-9-15

Συνεχίσαμε με το αισιόδοξο πλάνο παρόλο που η αγορά μπορούσε να κάνει ένα μικρό πισογύρισμα.

4-9-15

Το πισωγύρισμα ήταν πολύ βραχυπρόθεσμο και τελικά η γραμμή τάσης κρατήθηκε.

ftase3

Ποιό είναι το μήνυμα που θέλω να περάσω; Δεν αγόρασα στα χαμηλά αλλά δεν είμαι και φορτωμένος με τράπεζες από πρίν το δημοψήφισμα. Δεν είμαι κολλημένος με το σόρτ αλλά ούτε και με το λονγκ. Σημασία έχει να να είμαστε κερδοφόροι. Πως; ακολουθώντας την τάση…την τάση την δείχνει απλόχερα το μαγαζί απλά εμείς διαλέγουμε αν θα την δούμε ή όχι. Δεν υπάρχει συνομωσία και δεν υπάρχει κάποιος μάγος που βλέπει το μέλλον. Σημασία έχει να είμαστε συνεπείς και να ακολουθούμε ένα σύστημα και όχι όπου φυσάει ο άνεμος. Μόνο έτσι έχει κάποιος ελπίδες στις αγορές. Αν δεν έχετε τον χρόνο, την διάθεση ή και τις γνώσεις να ασχοληθείτε σοβαρά, ο βαθμός της δυσκολίας για επιτυχημένες επενδύσεις αυξάνεται γιατί πρέπει να εμπιστευθείτε κάποιον άλλο είτε να σας καθοδηγεί είτε να δουλεύει για εσάς.

Όσον αφορά την αγορά παραμένω αισιόδοξος μεσοπρόθεσμα και περιμένω να δω πως θα αντιδράσει η αγορά όταν οι βασικοί της δείκτες ξαναφτάσουν το μακροπρόθεσμο καθοδικό κανάλι.

GD

 

 

 

Leave a Reply