Το ΧΑ στην δίνη της Προεδρικής ψηφοφορίας

Happy Holidays
December 23, 2014
Happy new Year
January 1, 2015

Με το σημερινό πτωτικό ξεκίνημα να πιάνει αρκετούς στον ύπνο, η αγορά τεχνικά επιβεβαίωσε το bearish flag pattern που είχα αναφέρει παλιότερα φέρνοντας τον 25αρη με το καλημέρα στο στόχο του  bearish flag. Ας ξεκινήσουμε όμως με το μηνιαίο διάγραμμα το οποίο δεν μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, παρά μόνο αν εκλεγεί Πρόεδρος σήμερα και δούμε ένα εκλπηκτικό γύρισμα προς τα πάνω.

aseΤο μηνιαίο διάγραμμα βρίσκεται κάτω από το Ichioku cloud και ένα μηνιαίο κλείσιμο στα τωρινά επίπεδα αφού βρίσκεται κάτω και από τις γραμμές kijun-sen και tenkan-sen επιβεβαιώνει την πτωτική τάση με πιθανότερο στόχο το  700.

ASE2Στο παραπάνω διάγραμμα το bearish flag pattern με στόχο το 650 και ακύρωση αν διασπάσουμε ανοδικά το 890. Σημαντική αντίσταση σε ημερήσιο επίπεδο είναι το 930 μετά το 890.

ASE3Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα παραπάνω  βλέπουμε τον ΓΔ να πλησιάζει το Ichimoku cloud στο 1070-1090 αλλά η απόρριψη δεν άφησε πολλά περιθώρια στους λονγκ. Εκείνη την εβδομάδα ήταν που ενημέρωσα τα μέλη της δωρεάν δοκιμαστικής υπηρεσίας οτι βγήκα σόρτ στον 25αρη στο 324 και τα κλείσαμε στο 296 και στο 260.

Σε γενικές γραμμές ο ΓΔ τεχνικά προεξοφλεί τις επερχόμενες εκλογές. Μη εκλογή προέδρου σήμερα αναμένεται να σπρώξει και αλλο κάτω την αγορά και λονγκ θέσεις θα ήταν επικίνδυνο να κρατήσει κάποιος αφού θα υπάρχει προοπτική να δούμε τον ΓΔ κάτω από τις 700 μονάδες.

Όπως ανέφερα και στο δοκιμαστικό newsletter προτίμησα να παραμείνω cash από τις 18 Δεκεμβρίου κλείνοντας τα σορτ αν και οι στόχοι μου ήταν προς το 250-240. Τώρα περιμένουμε. Η αγορά θέλει υπομονή και καθαρό μυαλό. Καλή πρωτοχρονιά σε όλους.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.