Υπάρχουν θετικά σήματα για άνοδο στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές; ΕΘΝΙΚΗ και EUROBANK σε πρώτο πλάνο.

EURUSD analysis before today’s announcement
February 7, 2013
Bears over EUROPE
February 10, 2013

Ενώ ο Γενικός Δείκτης έχει αποδώσει πάνω από 100% από πέρυσι τον Ιούνιο, οι τραπεζικές μετοχές δεν έχουν ακολουθήσει τον δείκτη, απεναντίας σημειώνουν αρνητικό συσχετισμό με την υπόλοιπη αγορά. Κι όμως ο Γενικός δείκτης έχει καταφέρει να διπλασιαστεί με τις τράπεζες να τον πιέζουν αντίθετα. Τί γίνεται λοιπόν με τις τραπεζικές μετοχές; Ενώ είναι στα χαμηλά τους, έχουν τα φόντα να ξεκινήσουν ένα ανοδικό σερί όπως αυτό του Γενικού;

Στο σημερινό άρθρο θα ασχοληθούμε με τις ΕΘΝΙΚΗ και EUROBANK και τα σήματα που έχουν δώσει μέχρι στιγμής.

ete

Μέχρι στιγμής μόνο δύο σήματα είχαμε για την ΕΤΕ και τις δύο φορές για πώληση. Την πρώτη φορά με διάσπαση του 2,32€ και κλείσιμο κάτω από τα 2€ όλοι μας οι δείκτες έδωσαν πώληση. Στην περιοχή του 1,50€ πήγε να αλλάξει η τάση αλλά οι δείκτες μας με το στόπ (προστασία για τα σορτ άσπρη γραμμή) στα 1,65€ δεν κινδύνεψαν καθόλου. Έτσι ήρθε και το δεύτερο σήμα πώλησης στο 1,37€ με την μετοχή τώρα να διαπραγματεύεται στα 1,13€. Η προστασία μας η πρώτη είναι στο 1,17€ και το πιο μακροχρόνιο στοπ στο 1,32€. Σε γενικές γραμμές το σύστημα μας έχει πωλητές στην ΕΤΕ από τα 2€ με στοπ αυστηρό το 1,32€ και πιο χαλαρό το 1,17€. Ανοδική κίνηση μπορούμε να περιμένουμε μόνο αν πρώτα διασπαστεί ανοδικά το 1,17€.

Βλέποντας τώρα το διάγραμμα της ΕΥΡΩΒ παρατηρούμε ότι το πρώτο μας σήμα ήταν πώλησης την ίδια μέρα με αυτό της ΕΤΕ στις 29/10/2012. Με καθοδική διάσπαση του 1,22€ και επιβεβαίωση την επόμενη μέρα με κλείσιμο κάτω από το 1,03€, όλοι μας οι δείκτες έδειχναν μία κατεύθυνση για την ΕΥΡΩΒ. Κάτω. Και έτσι συνέβη. Σε καμία περίπτωση μέχρι σήμερα δεν έχει κινδυνέψει αυτή η θέση, αφού το στοπ μας (άσπρη γραμμή) μένει αδιάσπαστο μέχρι σήμερα (0,70€).

eurob

Ακόμα και στην άνοδο από το 0,54€ μέχρι το 0,7350€ δεν κινδύνεψε το μακροχρόνιο στοπ μας. Σε βραχυχρόνιο επίπεδο τώρα, μία ανοδική διάσπαση του 0,6550€ μπορεί να πυροδοτήσει νέα ανοδική κίνηση, αλλά μέχρι τότε παραμένουμε σορτ. Για πιο μακροχρόνιους traders, το στοπ παραμένει στο 0,70€.

Ούτε λοιπόν και στην ΕΥΡΩΒ είχαμε κάποιο σήμα εισόδου για long θέσεις. Αντιθέτως, ενώ ο Γενικός Δείκτης ανέβαινε εμείς δεν πέσαμε στην παγίδα να αγοράσουμε ΕΤΕ ή ΕΥΡΩΒ.

Για περισσότερα σήματα επικοινωνήστε μαζί μας στο support@trading2day.com

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.