Αυτή θα τρέξει με τους άλλους;

GBPUSD near completion of important highs
April 27, 2017
4…3…2…1…..
April 27, 2017

 

Καλημέρα σε όλους, όπως σας έχω πει και σε προηγούμενα ποστ η αγορά περίμενα να δει το 7 μπροστά ο ΓΔ (όπως και έγινε) ΑΛΛΑ….1ον δεν θεωρώ οτι κορυφώσαμε, 2ον δεν θεωρώ σωστό να κυνηγάμε την αγορά και τα χαρτιά, 3ον περιμένω κορύφωση μεταξύ 710-730 και 4ον  η εμπειρία μου λέει οτι στα τελειώματα μεγάλων κινήσεων μικρότερες μετοχές (σαπάκια για μένα) κάνουν και αυτά ένα τίναγμα. Προσωπικά τα αποφεύγω και το ίδιο προτείνω σε όποιον μιλάω…σε σπάνιες περιπτώσεις τα tradeάρω….αλλά επειδή βλέπω οτι υπάρχει ενδιαφέρον, πρέπει να γράψω μία ανάλυση. Σήμερα λοιπόν σας αναλύω την ΜΙΓ που θεωρώ μπορεί να κάνει κίνηση μεταξύ 0,21-0,27 όσο κρατάει πάνω από το 0,14€.

Μηνιαίο.

Σε μακροχρόνια σημαντική αντίσταση.

Εβδομαδιαίο.

Διάσπαση του RSI πάνω από την κόκκινη γραμμή αντίστασης επιβεβαιώνει ξεκίνημα ανοδικής κίνησης με στόχους Φίμπο αυτούς που βλέπετε στο διάγραμμα.

Ημερήσιο

Οριζόντια πολύ σημαντική αντίσταση το 0,1710-0,1730. Ημερήσιο κλείσιμο από πάνω δίνει ανοδικό σήμα διάσπασης του συσσωρευτικού καναλιού με στόχους την προηγούμενη κορυφή.

4ωρο

Οριζόντιες στηρίξεις που λειτουργούν ως στοπ για τους λονγκ το 0,154€ και το 0,144€. Μέσα σε ανοδικό μπλε κανάλι καλό είναι για αρχή να κρατηθεί εκεί μέσα η μετοχή. Με υψηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά στο βραχυπρόθεσμο έχουν αυξηθεί κατ’εμέ αρκετά οι πιθανότητες να κάνει κάποιο απότομο ανοδικό ξέσπασμα.

 

Έχει μείνει πίσω σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρτιά, είναι δημοφιλής μετοχή, υπάρχει ρευστότητα και σε σποτ και σε παράγωγα. Την θεωρώ πολύ καλό υποψήφιο για ράλυ. Όσοι ενδιαφέρονται ας την έχουν στο νου τους.

 

 

 

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.