Ακροβατώντας πάνω στις στηρίξεις…

Δεν υπάρχει λόγος για μαντεψιές….
March 23, 2017
Προσαρμογές…αλλαγές…
March 23, 2017

Η καθοδική τμήση των 638 μονάδων ώθησε αρκετούς βραχυχρόνιους επενδυτές σε βίαιες ρευστοποιήσεις σπρώχνοντας  το Γενικό Δείκτη στη καταγραφή νέου χαμηλού 23 συνεδριάσεων, στις 629 μονάδες περίπου. Από εκεί και έπειτα όμως ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η αντίδραση των Bulls αποτυπώνοντας στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών ένα ανοδικό candlestick με κάτω σκιά κοντά +1% από τα χαμηλά ενώ το κλείσιμο διαμορφώθηκε άνω του σημείου των 638 μονάδων.  Για τη συνέχεια τώρα ζητούμενο είναι κατά πρώτον  η διατήρηση των κεκτημένων με το άτμητο σε επίπεδο daily close των 638 μονάδων και κατά δεύτερον η εδραίωση άνω των 642 μονάδων, στοιχεία που μπορεί να δώσουν σημαντικούς πόντους στην προσπάθεια ανοδικής καταστρατήγησης  της καθοδικής γραμμής αντίστασης “B” στις 654 μονάδες περίπου. Οποιαδήποτε επιστροφή με καταγραφή τιμών χαμηλότερες των 629 μονάδων θα ανοίξει τη «καταπακτή» για τις 614 μονάδες.

Κράτησε τη ζώνη στήριξης των 1700 με 1692 μονάδων σε επίπεδο daily close  ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 ανοίγοντας προϋποθέσεις ανοδικής κίνησης προς τη γνωστή αντίσταση των 1760 με 1740 μονάδων.  Επιτυχής ήταν και η αποτύπωση του χθεσινού candlestick με τη μεγάλη κάτω σκιά  ενώ πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει και η πιθανή ανοδική τμήση της γραμμής αντίστασης στον ταλαντωτή RSI  μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο Τραπεζικό Δείκτη ο εν εξελίξει σχηματισμός διπλού τοπικού πυθμένα στην περιοχή στήριξης των 670 μονάδων αφήνει περιθώρια για μια πρώτη ανοδική αναθεώρηση της αντίστασης στις 738 μονάδες.

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.