Αλλαγή θέσεων και στρατηγικής ΟΤΕ ΑΛΦΑ ΕΥΡΩΒ ΟΠΑΠ

Why 2100 is key for the bullish trend in SPX?
September 23, 2016
Σπρώξιμο απ’εξω ή μια από τα ίδια
September 27, 2016

Καλημέρα σε όλους. Ξεκινάμε την εβδομάδα δυναμικά διαμορφώνοντας την στρατηγικής μας στα νέα δεδομένα. Παρακάτω σας αναφέρω τις αλλαγές στις θέσεις μου και σύντομα θα ανεβάσω διαγράμματα.

Η απόρριψη από την ζώνη 570 του ΓΔ είναι ένα αρνητικό σημάδι. Βέβαια έχουμε υψηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά μέχρι στιγμής από το 550 και διάσπαση του 556 θα ακυρώσει οποιαδήποτε πιθανή θετική εξέλιξη κατ’εμέ. Ο ΓΔ βγήκε από το ανοδικό βραχυπρόθεσμο κανάλι και μόνο μία ανακατάληψη των 570 μονάδων θα έφερνε τους ταύρους κυρίαρχους της τάσης και πάλι. Με τις τράπεζες να δέχονται πιέσεις πανευρωπαικά, οι δικές μας δεν θα μείνουν πίσω. Και χωρίς τράπεζες…..αγορά δεν υπάρχει…

gd

Έκλεισα λονγκ σε ΕΥΡΩΒ στο 0,50 (τα είχα ανοίξει στο 0,47). Έκλεισα λονγκ στην ΑΛΦΑ στο 1,56 (τα είχα ανοίξει στο 1,58). Τα ΟΤΕ στο 7.80€ τα γυρνάω σε σορτ. Κλείνω και τα λονγκ και πουλάω και σορτ. ΟΠΑΠ παραμένω ως έχω με την ενισχυμένη θέση. Σε λίγο θα ανανεώσω το άρθρο με τα διαγράμματα.

ΟΤΕ

Γιατί γύρισα σε σορτ την λονγκ θέση μου; Ο λόγος είναι το παρακάτω fractal που είχα μοιράσει και παλιότερα στους συνδρομητές. Πίστεψα οτι μπορεί να έχουμε ένα νέο υψηλό προς το 9-9.50€ αλλά πλέον θεωρώ πως οι ελπίδες είναι ελάχιστες ή μηδαμινές. Το fractal περιμένει συνέχιση της πτώσης προς τα 7€ για αρχή.

otefractal

ΑΛΦΑ ΕΥΡΩΒ

Οι ευρωπαικές τράπεζες είναι υπό πίεση και δεν την γλιτώνουν οι δικές μας. Βγαίνω από την ΑΛΦΑ με μικρή ζημιά και λίγο κέρδος από την ΕΥΡΩΒ μέχρι να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο. Η απόρριψη του ΓΔ στο 570 με κάνει να μην είμαι αισιόδοξος για την πορεία της αγοράς και για αυτό βγαίνω από τις τράπεζες. Ήλπιζα πως η κίνηση από το 550 στο 570 θα έφερνε μεγαλύτερη άνοδο στον τραπεζικό αλλά δεν…

eurob alpha

ΟΠΑΠ

Τα έχουμε πει για τον ΟΠΑΠ οτι νέο υψηλό έπρεπε να σορταριστεί. Με τις αποκλίσεις που έχει παρέμεινα αρνητικός και παραμένω περιμένοντας το 6,50€ τουλάχιστον.

opap

Αν αλλάξει κάτι ξανά θα ενημερώσω.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.