Αλλαγή βραχυπρόθεσμης τάσης

Οι εκπτώσεις ήρθαν νωρίτερα….
December 13, 2016
Τεστάρωντας σημαντική στήριξη η αγορά
December 15, 2016

Καλημέρα σε όλους,

Ο Γενικός δείκτης δείχνει σημάδια αντιστροφής της τάσης με χαμηλότερα χαμηλά και χαμηλότερα υψηλά στο βραχυπρόθεσμα διάγραμμα. Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο άρθρο, είχα 2 σενάρια που και τα δύο μου δίνουν ως κύριο χαρακτηριστικό την κορύφωση γύρω από το 650 και επιστροφή προς τις 600 μονάδες. Τελικά το σενάριο με το ending diagonal  απορρίπτεται με την σημερινή πτώση και επικρατεί με τις περισσότερες πιθανότητες το σενάριο όπου το κύμα 4 ήταν σε τρίγωνο και ολοκληρώθηκε η άνοδος από το 572 στο 650,11.

gd gd2

Η βραχυπρόθεσμη τάση λοιπόν είναι πτωτική. Αντίσταση και αντιστροφή της τάσης σε ανοδική θα έχουμε αν σπάσουμε ανοδικά το 644. Σημαντικότερη στήριξη για την συνέχιση της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης παραμένει το 600. Διάσπασή του μπαίνουμε σε επικίνδυνα νερά.

Η ΑΛΦΑ έχει στήριξη το 1,85€.

alpha

Ο ΟΠΑΠ είχε το 8,34€ και πλέον μπαίνει σε ρυθμούς διόρθωσης με στόχους κάτω από 8€.

opap

Καλή συνέχεια και καλό trading σε όλους

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.