Αλλαγή στο χαρτοφυλάκιο
December 21, 2017
Ποιό είναι το πλάνο μας για τις αρχές του νέου έτους
December 28, 2017

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Ρίχνουμε μια ματιά στην ΑΛΦΑ και τί θέλουν να δουν οι σορτ και τί οι λονγκ.

Βραχυπρόθεσμα

 

Ένα γύρισμα προς τα πίσω από τα τρέχοντα επίπεδα είναι απολύτως δικαιολογημένο και επιθυμητό ώστα αν είναι να συνεχίσει παραπάνω η αγορά, να πάρει περισσότερη ‘φόρα’. Βραχυπρόθεσμη στήριξη έχουμε στο 1,80€. Αν χαθεί πάμε για 1,70€ με 1.65€. Αν χαθεί το 1,65€ αρχίζουν και μπαίνουν ψύλοι στα αυτιά μας και στα λονγκ σενάρια. Καλό είναι η ΑΛΦΑ να κρατήσει την μαύρη ανοδική γραμμή στήριξης αν θέλουμε να παραμείνει σε ανοδικό μομέντουμ. Αν είμαστε σορτ, θέλουμε διάσπαση της μαύρης γραμμής και να ξεκινήσει μία πτωτική κίνηση όπου θα βλέπουμε χαμηλότερα χαμηλά και χαμηλότερα υψηλά.

Μεσοπρόθεσμα

Το σημείο κλειδί κυμματικά τουλάχιστον είναι το 1,51€. Διάσπαση του 1,51€ για μένα σημαίνει οτι είχαμε προωθητική πτώση από τα υψηλά του καλοκαιριού και οτι η άνοδος που ξεκινήσαμε από τα χαμηλά του Νοεμβρίου είναι διόρθωση την πτώση και όχι νέο προωθητικό κύμα με στόχο νέα υψηλά.  Όσο κρατάει το 1,51€ οι ταύροι έχουν το πάνω χέρι.

 

Καλή χρονιά σε όλους εύχομαι με υγεία και τύχη.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.