Ανοδική διάσπαση με οδηγό τις τράπεζες

Dollar index analysis for August 31st.
August 31, 2016
Δωρεάν πρόσβαση στην νέα υπηρεσία
September 1, 2016

Καλημέρα σε όλους,

επιτέλους μετά από καιρό βλέπουμε ανοδική κίνηση στην αγορά με αυξημένο τζίρο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Ο τραπεζικός και οι υπόλοιποι δείκτες διασπούν ανοδικά τις πτωτικές γραμμές τάσης. Είναι αυτό αρκετό? μήπως είναι άλλη μία ομορφιά στο τέλος του μήνα? Μήπως είναι ευκαιρία για σορτ? Για τους βραχυπρόθεσμους η αγορά έδωσε σήμα αγοράς και όσοι είναι επιθετικοί βραχυπρόθεσμοι πρέπει να το ακολουθήσουν. Οι μεσοπρόθεσμοι όπως εγώ και λιγότερο επιθετικοί καλό είναι πιστεύω να περιμένουμε. Σίγουρα συνέχιση της ανόδου που ξεκίνησε σήμερα θα είναι ένα καλό πρώτο σημάδι. Η ημέρα δείχνει οτι θα κλείσει έντονα ανοδικά σήμερα με πρωταγωνίστριες τις τράπεζες. Το λέμε εδώ και καιρό πως άνοδος χωρίς τράπεζες δεν γίνεται.

Προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι. Δεν κυνηγάω. Δεν βιάζομαι. Περιμένω να δω μεσοπρόθεσμες αντιστάσεις να σπάνει και μεσοπρόθεσμη αλλαγή της τάσης.

ftban

Τραπεζικός σημείο κλειδί το 712.

OPAP

ΟΠΑΠ μεγάλη αντίσταση στο 7,50 με αποκλίσεις. Παραμένω σορτ.

GD

ΓΔ Αντίσταση το 580 σε τριγωνικό σχηματισμό. Μην ξεγελιέστε…η αγορά δεν έχει βγει από την πολύμηνη συσσώρευση….ακόμη.

FTASE

25άρης το σημείο κλειδί για την αντιστροφή της τάσης είναι το 1550-1560. Μέχρι τότε η τάση παραμένει πτωτική και η αναπήδηση είναι απλά ευκαιρία για νέα σορτ.

Όπως κάνω πάντα στις αναλύσεις μου για τους συνδρομητές πέρα από την τεχνική εικόνα και την γνώμη μου για την αγορά, αναφέρω και τα trades που κάνω σε συγκεκριμένες μετοχές και συγκεκριμένες τιμές με πραγματικά χρήματα και όχι paper trading. Έτσι και τώρα κοιτάω το σορτ στην ΑΛΦΑ στο 1,68 με στοπ το 1,90€. Ανοίγω το 1/3 της συνολικής θέσης που θα άνοιγα με σκοπό να ενισχύσω αν ανέβει προς το 1,75-1,80 ή αν σπάσει το 1,57€.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.