Διάσπαση τριγώνου σε 2 μετοχές
January 10, 2017
Καθίστε αναπαυτικά…..
January 12, 2017

Ανοδική σφήνα. Την έχετε ακούσει αυτή την ορολογία. Πως συνδέεται με την αγορά μας; Τι γίνεται συνήθως; Ποια είναι η δομή της και τι γίνεται όταν σπάσει;

wedge-pattern

Υψηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά σε ένα πλαγιοανοδικό τρίγωνο όπου τα όρια αρχίζουν και στενεύουν. Περισσότερα εδώ και εδώ. Ο Γενικός δείκτης που κολλάει  τώρα;  Πολλές φορές στο παρελθόν και τώρα κάνει αυτόν τον σχηματισμό, και όταν σπάσει και βγεί εκτός σφήνας βρίσκει συνήθως την αρχή της. Η αρχή της είναι στις 600 μονάδες.

gd

Προσοχή λοιπόν σε πιθανή διάσπαση του 650. Πολλές φορές (το έχω δει κυρίως σε άλλες αγορές αλλά δεν αποκλείουμε να το δούμε και εδώ) όταν σπάσει η σφήνα σχεδόν πάντα κάνει και μία αναπήδηση η αγορά για επιβεβαίωση της διάσπασης. Αν δηλαδή ο ΓΔ σπάσει το 650 και πάει 640 δεν αποκλείουμε ανοδική αντίδραση ώστε να ξαναβρεί την σφήνα από κάτω. Προσοχή λοιπόν γιατί ο σχηματισμός αυτός συνηθίζεται λίγο πριν την αντιστροφή της τάσης.

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.