Άνοδος μεν, αλλά χωρίς ενδείξεις για συνέχεια

Η άνοδος αυτή έχει ήδη…..
October 11, 2016
Gold will shine again….
October 12, 2016

Οι ταύροι μπορεί να χαίρονται προς στιγμή αλλά οι υπόλοιποι δεν έχουν αλλάξει ακόμα  την στάση τους. Το χρήμα παραμένει ακόμα εκτός αγοράς. Όπως φαίνεται στο εβδομαδιαίο διάγραμμα ο δείκτης παραμένει ακόμα εντός του σύννεφου-αντίστασης και ο εβδομαδιαίος όγκος συνεχίζει να μειώνεται. Άνοδος χωρίς σημαντική αύξηση του όγκου δεν μπορεί να συντηρηθεί.

ase

Το επόμενο διάγραμμα δείχνει μια πλάγιο-ανοδική κίνηση εντός του ορθογωνίου. Μέχρι στιγμής είναι απλά μια διόρθωση του κόκκινου κεριού στις 24/06. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ανοδική διάσπαση της άνω γραμμής του ορθογωνίου και της κόκκινης κατερχόμενης γραμμής αντίστασης και τιμές πάνω από τις 620 μονάδες. Το ιδανικό είναι, η διάσπαση να συνοδεύεται από μια μεγάλη αύξηση του όγκου.

ase-1

Ας δούμε παρακάτω και κάποιες μετοχές.

Η Alpha Bank μετά από μια άνοδο από τα 1,44 € κατάφερε να φθάσει έως τα 1,67€, χωρίς όμως να ακυρώσει το προηγούμενο bearish signal. Μέχρι στιγμής κάλυψε το 50% της πτώσης από την κορυφή. Θα χρειαστεί όμως πολύ περισσότερα για να συνεχίσει ανοδικά. Τα δυο τελευταία κεριά (bearish matching high) δείχνουν την αδυναμία των αγοραστών να υπερισχύσουν. Πρόκειται για μια βραχυπρόθεσμη αντίσταση.

alpha-bank

Η μετοχή του Μυτιληναίου προχώρησε όπως ακριβώς είχαμε πει την προηγούμενη φορά. Η ανοδική διάσπαση της κόκκινης οριζόντιας γραμμής και της κόκκινης γραμμής αντίστασης κατερχόμενης από το σημείο Χ έδωσε το έναυσμα για άνοδο έως τα 4,86€ ακριβώς στο 0,886 του ποδιού ΧΑ. Ο RSI βρίσκεται πλέον σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα και το τελευταίο κερί δείχνει ότι οι αγοραστές δεν κατάφεραν να επικρατήσουν με αποτέλεσμα η τιμή να πέσει στο τέλος κοντά στα χαμηλά της ημέρας. Τιμές κάτω από 4,66€ μπορεί οδηγήσουν σε διόρθωση της μετοχής και να οδηγήσουν σε δοκιμή της οριζόντιας πλέον γραμμής στήριξης στα 4,42€.

mytil-2

Η μετοχή της AEGEAN έφθασε τελικά έως τα 5,88€ στο σημείο G. Υπάρχει μια μικρή θετική απόκλιση στο RSI, αλλά θα πρέπει και o MACD να γυρίσει προς τα πάνω, για να υπάρξει ένα σήμα. Από την άλλη πλευρά, απώλεια του σημείου G θα ενισχύσει την καθοδική πορεία.

araig-3

Η ΕΥΔΑΠ βρήκε αντίσταση στην κατερχόμενη γραμμή από το σημείο Χ. Τιμές πάνω από τα 5,44€ μπορούν να δώσουν ανοδική ώθηση έως τα 5,85€ και τιμές κάτω από τα 5,20€ αλλάζουν αρνητικά την εικόνα.

eydap-3

Το διάγραμμα της ΕΕΕ έχει δώσει ήδη κάποιες αρνητικές ενδείξεις. Πρώτον η αρνητική απόκλιση στον RSI, δεύτερον η προσπάθεια καθοδικής διάσπασης της ανοδικής γραμμής στήριξης και τρίτον το τελευταίο κερί δείχνει την αδυναμία των αγοραστών να επικρατήσουν με αποτέλεσμα η τιμή να κλείσει κοντά στα χαμηλά της ημέρας. Επίσης προσπαθεί να κρατηθεί πάνω από τον ΣΚΜΟ-50-ημερών. Η άνοδος από τα 16,48€ έχει αρχίσει να επιβραδύνει. Απώλεια της ανοδικής γραμμής στήριξης και του ΣΚΜΟ-50-ημερών θα οδηγήσει σε διόρθωση των τιμών.

eee

Η μετοχή του Φουρλή βρήκε αντίσταση για δεύτερη φορά στα 3,94€. Αρνητική εξέλιξη και η απόκλιση του RSI. Τιμές κάτω από τα 3,41€ για 2-3 μέρες θα προκαλέσουν καθοδική ώθηση. Επίσης, η  καθοδική διάσπαση του ΣΚΜΟ-52-εβδομάδων μπορεί να αλλάξει την κατάσταση προς τα χείρω. Αγοραστικό σήμα μπορεί να προκύψει μόνο με αποφασιστική υπέρβαση της κόκκινης γραμμής αντίστασης, στα 3,94€.

fourlis

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com