Αντίθετα σήματα

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”2″ ihc_mb_template=”1″ ]

Καλημέρα σε όλους. Χθες άνοιξα σορτ ΑΛΦΑ στο 2,19€. Τα ΕΛΠΕ ΟΤΕ ΟΠΑΠ ΔΕΗ τα κρατάω και ας τρώνε ξύλο…..

ΑΛΦΑ

Έσπασε την σφήνα και βγήκε έξω από το πτωτικό κανάλι. Μπορεί να δώσει και 2,25-2,27€ αλλά προσοχή μήπως το κάνει και ο RSI ξαναδώσει απόκλιση. Αν ξαναδώσει απόκλιση σε νέο υψηλό τότε ενισχύω το σορτ. Μέχρι τότε το κρατάω χωρίς στοπ κυρίως ως αντιστάθμιση. Μην ξεχνάμε οτι οι τράπεζες έκαναν κοντά στο +30% ενώ οι  υπόλοιπες μετοχές κοίταγαν….

Οι στόχοι είναι μέσα στο κόκκινο παραλληλόγραμμο.

ΟΠΑΠ

Πρέπει να σπάσει το 9,60-9,70€ για να δούμε δυναμική για ψηλότερα από τα 10€….ο RSI βαράει στήριξη σήμερα και δεν θα ήθελα να την σπάσει. Αν γίνει κάτι τέτοιο πιθανότερο να δει και νέα χαμηλά.

ΔΕΗ

Αστεία η χθεσινή πτώση και καθαρά για να διώξουν τα αδύναμα χέρια. Η έκθεση ήταν παλιά, απλά συντονίστηκαν όλοι οι ‘δημοσιοκάφροι’ και πούλησαν πανικό στον κόσμο. Αποκλισούλα στο 4ωρο. Παραμένω αισιόδοξος. Σε νέο χαμηλό προς τα 2-1.95€ με απόκλιση θα ξαναγοράσω.

ΟΤΕ

 

Και εδώ ο RSI τεστάρει γραμμή στήριξης. Η μετοχή έφτασε το 78,6% Φιμπονάτσι επίπεδο και πρέπει όπωσδήποτε να αντιδράσει….υπομονή. Και αυτός και ο ΟΠΑΠ δείχνουν να τελειώνουν 2α κύματα και πρέπει σύντομα να ξεκινήσουν 3ο κύμα ανοδικό.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ

Η άνοδος από το 786 ΔΕΝ είναι προωθητική. Και αυτό με βάζει σε απαισιόδοξες σκέψεις. Η αγορά βρίσκεται κάτω ακριβώς από την βραχυπρόθεσμη αντίστασή της αλλά μερικά χαρτιά όπως ο ΟΠΑΠ ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ τα βλέπω για αγορές….για να δούμε ποιός θα έχει δίκιο στο τέλος……

 

Προσοχή αν ο τραπεζικός χάσει το 970 και ειδικά το 930. Σούπερ σορτ αν χάσει το 930. Αντίθετα αν καβαλήσει το 1000 μπορεί και 1050 στα γρήγορα…προσοχή στις αποκλίσεις.

Τα ΕΛΠΕ σηνεχίζουν να κρατάνε την μακροπρόθεσμη στήριξη 7,60-7,70€. Θέλουμε να διασπαστεί το 8,12€ και θα δούμε το 8,40 πάλι…το πιο σημαντικό επίπεδο τιμών παραμένει το 8,60€. Αν σπάσει…….τούρμπο θα γίνει….

Βέβαια αν τα νέα που θα έρχονται για ΦΦ δεν είναι καλά αυτό θα επηρεάσει την αγορά και την χώρα. Μην το ξεχνάμε αυτό καθόλου, ας το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

καλή συνέχεια σε όλους

[/ihc-hide-content]

Leave a Reply