Αποκωδικοποιώντας τα στοιχεία που μας δίνει η αγορά……

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Αν και η αγορά είχε δώσει κάποια θετικά στοιχεία το προηγούμενο διάστημα, όπως ανέφερα στα τελευταία μου άρθρα, η δομή της ανόδου ΔΕΝ ήταν προωθητική, κάτι που αύξανε τις πιθανότητες για νέα χαμηλά, και επιπλέον το αυτοματοποιημένο σύστημα είχε δώσει σημείο στο οποίο ακυρώνεται το ανοδικό σήμα και δίνει πτωτικό….

 

Τελικά επικράτησε το αρνητικό σενάριο….Έσπασε η στήριξη το 635-630, το πιθανό κύμα 4 μπήκε μέσα στο κύμα 1 (618,97) και κάπως έτσι ακυρώθηκαν όλες οι πιθανότητες για ανοδική συνέχεια. Το αποτέλεσμα το έχετε δει….

Τα πραγμάτα είναι απλά όταν τα κοιτάς από απόσταση και χωρίς τον καθημερινό “θόρυβο”…..

Για τον ΟΠΑΠ είχα γράψει οτι δοκιμάζει πολύ σημαντική αντίσταση και δεν πρέπει να απορριφθεί……τί κάνουμε όταν τεστάρουμε αντιστάσεις? τουλάχιστον δεν αγοράζουμε…..οι τολμηροί πουλάνε…

To Ichimoku cloud αποδείχθηκε πολύ δυνατή αντίσταση για τους ταύρους. Παραμένουμε από κάτω…..παραμένει πτωτική η τάση.

ΕΥΔΑΠ

Παραμένει στο πτωτικό κανάλι μέσα και και η απόρριψη από το σύννεφο οδηγεί στη ζώνη στήριξης 4,90-4,85€ αλλά με κίνδυνο να δει το 4,60€.

Τράπεζες….μία πονεμένη ιστορία….

 

Και εδώ παρά την ανοδική διάθεση σε ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ, τα Ichimoku clouds δεν έδειξαν κάτι το θετικό και η απόρριψη από το σύννεφο είχε ως φυσικό επακόλουθω την πτώση. Ναι υπάρχουν αποκλίσεις σημαντικές….ναι μπορεί να είμαστε στα τελειώματα της πτώσης…αλλά έτσι νοιώθαμε πριν κανα μήνα δύο και κοιτάχτε τώρα που βρισκόμαστε.

Η αγορά έχει δώσει τα σήματά της….ποιο είναι το συμπέρασμα? ακόμη μακριά και αγαπημένοι όσοι δεν είναι για γρήγορο trading…..δεν είναι ακόμη η ώρα για τοποθετήσεις αλλά ούτε κυνηγάμε να πιάσουμε το απόλυτο χαμηλό…..αυτοί που το προσπαθούν ακόμη κάνουν μουαγιέν…..καλή χρονιά σε όλους.

Leave a Reply