Αργά …αργά με χαμηλούς όγκους

Σπρώξε λίγο μπάρμπα ….
October 27, 2016
Με το βλέμμα του Γερακιού σε ΕΤΕ,ΜΕΤΚ,ΒΙΟ,ΦΡΛΚ και στην τάση του ΧΑ
October 31, 2016

Ο ΓΔ κινείται σε αργούς ρυθμούς με χαμηλούς όγκους. Οι συμμετέχοντες παίκτες είναι λίγοι και συντηρητικοί λόγω του μεγάλου ρίσκου της αγοράς και της πιθανής αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης. Δεν είναι πλέον διατιθέμενοι να αναλάβουν μεγάλο ρίσκο και προτιμούν να κλείνουν γρήγορα τις θέσεις του ακόμα και με μικρό κέρδος. Οι μεγάλοι παίκτες απέχουν και οι μακροπρόθεσμοι περιμένουν αλλαγή της τάσης. Ας δούμε παρακάτω κάποιες μετοχές και την διαγραμματική τους εικόνα.

Τα χρονικά περιθώρια για την Αεροπορία Αιγαίου στενεύουν. Προσπαθεί να κρατήσει την στήριξη στα 5,87€, και δυσκολεύεται να δώσει άνοδο από αυτό το σημείο. Στο δεύτερο διάγραμμα φαίνεται ότι βρισκόμαστε στο 38,2% της κίνησης ΑΒ. Ήδη βρίσκεται για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα σε αυτό το επίπεδο. Εάν χάσει και αυτό το σημείο τότε θα κινηθεί προς τα 5,00€.

 araig araig-weekly

Τα Πλαστικά Κρήτης ολοκλήρωσαν τον αρμονικό σχηματισμό  bearish Bat, στα 5,26€. Ο RSI με την αρνητική απόκλιση επιβεβαιώνει τον σχηματισμό. Οπότε αναμένουμε μια πτώση τουλάχιστον έως το 38,2% του ποδιού CD, στα 4,50€

 plastika-kritis

Ο Τιτάνας, όπως είχαμε αναφέρει, βρήκε ξανά αντίσταση στην κατερχόμενη κόκκινη γραμμή στα 21,85€. Ο RSI ήταν σε αρνητική απόκλιση. Ο MACD έχει γύρει πλέον προς τα κάτω. Επίσης βρίσκεται κοντά στην πρώτη στήριξη στα 20,42€. Όσο παραμένει όμως πάνω από την μπλε ανερχόμενη διακεκομμένη γραμμή στήριξης δεν έχει πρόβλημα.

titan

Ο Οπαπ συνεχίζει την προσπάθεια ανοδικής διάσπασης της κόκκινης ζώνης αντίστασης στα 7,86-8,13€. Ο RSI συνεχίζει με αρνητική απόκλιση και την Παρασκευή είχαμε τον σχηματισμό bearish Harami. Οι short έχουν μπει στα 7,86€ με stop-loss στα 7,98€. Θα ενισχύσουν τις θέσεις τους κάτω από τα 7,75€ και 7,55€.

opap-1

Ο Σαράντης μετά την ανοδική διάσπαση του πλάγιου καναλιού έπιασε τον πρώτο στόχο στα 9,80€. Η μετέπειτα οπισθοχώρηση εντός του καναλιού (7,70€) ήταν μια δεύτερη ευκαιρία εισόδου. Όσοι βραχυπρόθεσμοι παίκτες εκμεταλλεύτηκαν την δεύτερη ευκαιρία, τώρα σκέφτονται εάν θα πρέπει να ρευστοποιήσουν, διότι βρίσκεται πολύ κοντά στον δεύτερο στόχο στα 10,57-10,94€. Ο RSI βρίσκεται ήδη σε αρνητική απόκλιση. Στο εβδομαδιαίο διάγραμμα είχαμε έναν αρνητικό σχηματισμό κηροπηγίων bearish Harami, ο οποίος θα ενεργοποιηθεί κάτω από τα 9,60€ (stop-loss). Όσον αφορά όμως στο μακροπρόθεσμο διάγραμμα, η τάση παραμένει ανοδική.

sarantis

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com