Αρμονικά διαγράμματα

Gold and Silver to bring a smile back to bull’s face
November 18, 2016
Βάζουμε τις παγίδες μας σε FTSE, ΑΛΦΑ,ΕΧΑΕ,ΕΛΠΕ,ΓΕΚΤΕΡΝΑ,ΟΤΕ,ΠΕΙΡ
November 21, 2016

Θα ξεκινήσουμε με το αρμονικό διάγραμμα bullish 5-0, το οποίο είπαμε ότι θα αποκτήσει ισχύ από τις 592 μονάδες, όπως φαίνεται και στο πρώτο διάγραμμα. Παράλληλα είχαμε και θεαματική αύξηση του όγκου, αλλά και τον RSI-10-περιόδων να είναι πλέον σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα, όπως φαίνεται στο δεύτερο διάγραμμα. Άλλοι τεχνικοί δείκτες: ο MFI είναι σε απόκλιση, δεν ακολούθησε την άνοδο με τον ίδιο ρυθμό, ενώ ο MACD και ο DMI δεν δείχνουν ακόμα σημάδια αναστροφής.

Το τρίτο διάγραμμα δείχνει την ανοδική διάσπαση της βραχυπρόθεσμης κατερχόμενης trend-line αλλά και την κίνηση εντός του άνω καναλιού. Πιθανόν να φθάσει έως τις 620 μονάδες πριν το Brexit στις 24/06 αλλά για να υπάρξει συνέχεια θα χρειαστεί ο όγκος να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Από εδώ και πέρα Θα πρέπει να δώσουμε προσοχή σε ημερήσια κηροπήγια αναστροφής.

ase-bullish-5-0ase-2-1

ase-3

Για την Eurobank είχαμε γράψει την τελευταία φορά ότι η βραχυπρόθεσμη τάση θα αλλάξει πρώτα με την διάσπαση των 0,53€. Η μετέπειτα ανοδική διάσπαση του προηγούμενου υψηλού στα 0,56€ έδωσε συνέχεια στην άνοδο.  Στην άνοδο βοήθησαν και τα καλά νέα για την βελτίωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων – όπως αυτή αποτυπώθηκε στο 9μηνο της Τράπεζας Eurobank. Η Eurobank βρίσκεται πλέον μπροστά σε αρμονικούς στόχους, στα 0,65-0,69€ και 0,736-0,764€, όπως φαίνεται στο δεύτερο διάγραμμα.

eurobank-1

eurobank-2-2

Για την Alpha Bank είχαμε γράψει ότι η ανοδική διάσπαση των  υψηλών στα 1,60 και 1,67€ θα δώσει αέρα στην άνοδο. Πλέον έχει φθάσει στην πρώτη αντίσταση των 1,76€ και πιθανόν να ολοκληρώσει τον αρμονικό σχηματισμό bearish Bat στα 1,84-1,86€. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι η ανοδική διάσπαση των προηγούμενων δυο υψηλών στα 1,90€. Σε αυτή την περίπτωση αλλάζει επίπεδο.

alpha-bank-2

Η Εθνική παραμένει κολλημένη εντός του πλάγιου καναλιού. Στην περίπτωση της ανοδική διάσπασης ο πρώτος στόχος μπορεί είναι έως τα 0,245€ και ο δεύτερος έως στα 0,27€.

nbg

Η Πειραιώς είχε και αυτή βελτίωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα αποτελέσματα 9-μηνου. Τα καλά νέα βοήθησαν στην ανοδική διάσπαση του προηγούμενου υψηλού, στο σημείο Β στα 0,159€. Πλέον, μπορεί να ολοκληρώσει τον αρμονικό σχηματισμό bearish Butterfly στα 0,182€ ή στα 0,195€.

peiraios

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com