Αρμονικές ματιές

Ματιές στα συνδρομητικά άρθρα και όχι μόνο….
July 27, 2017
Η ΕΤΕ έδειξε τον δρόμο…
July 28, 2017

 

Η αγορά έχει γυρίσει προς στιγμή σε βραχυπρόθεσμο short-mode με τις αρκούδες να έχουν το πάνω χέρι και τους ταύρους να κρύβονται και αυτοί που είναι τοποθετημένοι να θέλουν βγουν από την αγορά.

Εμείς σήμερα θα ρίξουμε μια αρμονική ματιά στην μεσοπρόθεσμη εικόνα σε κάποιων μετοχών.

Η ΕΕΕ ολοκλήρωσε στις αρχές του 2016 έναν αρμονικό bullish σχηματισμό A5-0 (XABCD) στα 15,97€. Από τότε κινήθηκε ανοδικά και διέσπασε το υψηλό της στα 23,80€. Στα 27,49€ ολοκλήρωσε τον αρμονικό σχηματισμό bearish Crab και έκτοτε βρίσκεται σε φάση διόρθωσης. Περιμένουμε να ολοκληρώσει την διόρθωση στην περιοχή 23,25€-24,25€. Εκεί θα την επανεξετάσουμε.

Την Quest την προτείναμε όταν ήταν στα 6,60€. Με την διάσπαση της αντίστασης κινήθηκε έως τον στόχο μας στα 9,90€. Η διόρθωση ήταν αναμενόμενη. Πλέον κινείται πάλι ανοδικά με πρώτο στόχο το προηγούμενο εβδομαδιαίο  υψηλό της στα 10,50€. Αποφασιστική υπέρβαση του θα ανοίξει τον δρόμο για υψηλότερα επίπεδα. Εκεί θα την επανεξετάσουμε.

Πολύ καλή η πορεία της Ικτίνου. Με την διάσπαση των 0,90 και του εβδομαδιαίου ichimoku άνοιξε ο δρόμος για υψηλότερα επίπεδα. Έκτοτε κινείται στα βήματα ενός αρμονικού σχηματισμού ο οποίος είχε ως πρώτο στόχο τα 1,41€. Η διόρθωση μπορεί να ολοκληρωθεί κοντά στο προηγούμενο υψηλό στα 1,24€. Σε αυτά τα επίπεδα θα της ξαναρίξουμε μια ματιά για να δούμε εάν θα συνεχίσει προς την ολοκλήρωση του σχηματισμού.

Καλό trading σε όλους.

 

 

 

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com