Μπροστά σε αντιστάσεις και στηρίξεις

Τράπεζες σε λήθη…
October 21, 2016
Με το βλέμμα του Γερακιού σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και στην τάση του ΧΑ
October 24, 2016

Το εβδομαδιαίο διάγραμμα της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνει την ολοκλήρωση του αρμονικού σχηματισμού. Στην συνέχεια κατάφερε να φθάσει έως τον πρώτο στόχο στα 11,00€. Σε αυτό το σημείο είχαμε τον RSI σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα  και επαφή με την κόκκινη κατερχόμενη γραμμή αντίστασης. Μια μικρή οπισθοχώρηση ήταν αναμενόμενη. Η ανοδική διάσπαση της γραμμής αντίστασης θα μπορούσε να δώσει αέρα έως την επόμενη αντίσταση στα 13,20€.

bank-of-greece

Ο Φουρλής συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί με την αντίσταση του στα 3,945€. Την Πέμπτη είχε και έναν σχηματισμό bearish Harami στο ημερήσιο διάγραμμα. Δεν βοηθάει και η αρνητική απόκλιση του RSI στο παρακάτω διάγραμμα. Σε περίπτωση όμως ανοδικής αποφασιστικής διάσπασης θα μπορούσε να ανέβει έως την πράσινη ζώνη-στόχο στα 5,22€-6,12€.

fourlis-1

Η μετοχή του Λιμένος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε επαφή με την μακροπρόθεσμη πράσινη ανερχόμενη γραμμή στήριξης στο διάγραμμα τιμών και την στήριξη στον δείκτη RSI. Απώλεια της στήριξης στα 17,00€-18,00€ μπορεί να ενισχύσει την πτώση. Από την άλλη βρίσκεται σε ένα σημείο από όπου θα μπορούσε να δώσει άνοδο. Μέχρι στιγμής όμως δεν υπάρξουν ενδείξεις για αναστροφή. Η διακράτηση της στήριξης και μετέπειτα ανοδική διάσπαση της κόκκινης κατερχόμενης γραμμής αντίστασης μπορεί να είναι η πρώτη ένδειξη.

olth

Το stop, που είχαμε δώσει στον Μυτιληναίο την προηγούμενη φορά στα 4,66€, δεν χτύπησε και συνέχισε ανοδικά έως τα 5,19€. Πλέον βρίσκεται κοντά σε σημεία (time and price projections) τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναστροφή της βραχυπρόθεσμης ανοδικής κίνησης. Είτε εδώ πέριξ των 5,17€, είτε πιο πάνω στα 5,70-5,80€. Ο RSI συνεχίζει να βρίσκεται σε υπέρ-αγορασμένη περιοχή και το ιστόγραμμα του MACD δείχνει μια κόπωση. Οπότε από εδώ και πέρα χρειάζεται προσοχή.

mytil-3

Η Jumbo βρίσκεται στον πρώτο στόχο που είχαμε δώσει.Mε τον RSI να είναι σε υπέρ-αγορασμένα επίπεδα και σε συνδυασμό με τον προχθεσινό σχηματισμό bearish engulfing δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια διόρθωση. Το κερί της Παρασκευής δείχνει ότι οι πωλητές ήθελαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης να  πιέσουν την τιμή προς τα κάτω. Εάν συνεχίσουν την ίδια συμπεριφορά και την Δευτέρα θα μπορούσαμε να δούμε και τιμές κάτω από τα 12,230€. Απώλεια αυτής της στήριξης μπορεί να οδηγήσει την τιμή της μετοχής έως την επόμενη στα 11,450€.

jumbo-daily

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com