Μπροστά σε κρίσιμη αντίσταση

Οι 600 μονάδες παραμένουν κλειδί για την τάση
December 9, 2016
Γερακίσιες ματιές σε FTSE, ETE, METK,ΟΠΑΠ και στην τάση του ΧΑ
December 12, 2016

Μπροστά στην κρίσιμη ζώνη αντίστασης στις 664-704 μονάδες. Σε αυτή την περιοχή θα δούμε εάν υπάρχουν δυνάμεις για να υπερβεί με αποφασιστικότητα το προηγούμενο υψηλό στο σημείο Β, αλλά και επειδή οι αρκούδες έχουν το breakeven-stop τους στο σημείο Χ στις 728 μονάδες. Σε αυτή περιοχή λοιπόν θα δοθεί η μάχη μεταξύ των αρκούδων και των ταύρων. Υπέρβαση αυτής της περιοχής θα δώσει τον αέρα μέχρι την επόμενη περιοχή στις 820-920 μονάδες, όπου στις 915-920 μονάδες έχουμε ολοκλήρωση αρμονικού σχηματισμού. Για την τελευταία περίπτωση έχουμε μεν χρόνο μπροστά μας για την ολοκλήρωση του, όπως φαίνεται στο 2ο διάγραμμα, αλλά από την άλλη πλευρά  η κλίση της ανόδου από το σημείο C εγείρει αμφιβολίες για την ολοκλήρωση του. Θα πρέπει να υπάρξει αποφασιστική διάσπαση της προαναφερθείσας ζώνης αντίστασης με μεγάλο όγκο έτσι ώστε η άνοδος να έχει μεγαλύτερη κλίση (=επιτάχυνση της ανόδου). Στο τρίτο διάγραμμα, ακολουθούμε απλά την άνοδο, και ανεβάζουμε το stop (πράσινη ζώνη) κάθε φορά που κάνουμε νέο υψηλό. Προσοχή!!! …στην ζώνη αντίστασης.

ase-weekly-2

ase-weekly-1

ase

Ο Φουρλής ίσως έχει ξεκινήσει διόρθωση από το σημείο D στα 4,28€, ο οποίος ήταν και ο πρώτος στόχος. Η διόρθωση πιθανόν να είναι ευκαιρία για αγορά αφού ο τελικός στόχος είναι στα 5,20€ – 6,12€.

fourlis

Ο Οπαπ θα μπει σε διόρθωση εφόσον περάσει κάτω από τα 8,33€. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να διορθώσει έως την περιοχή 7-7,74€. Ο στόχος παραμένει όμως στα 9,60-9,90€.

opap

Η ΕΕΕ κράτησε την στήριξη στα 19,00€, δημιουργώντας έναν διπλό πυθμένα. Η επιβεβαίωση του όμως έρχεται με υπέρβαση του προηγούμενου υψηλού στα 20,23€. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαμε να μπούμε long με πρώτο στόχο στα 21-21-10€ και δεύτερο στα 21,92 όπου ολοκληρώνεται ένας αρμονικός σχηματισμός. Το stop είναι στα 19,00€.

eee eee-2

Η Follie δημιούργησε έναν AB=CD reciprocal bullish στα 17,30€ με θετική απόκλιση στον RSI. Περιμένουμε να διαμορφωθεί μια κίνηση περίπου όπως στο δεύτερο διάγραμμα για να τοποθετηθούμε. Το stop μπαίνει στα 17,30€.

 follie-2 follie-1

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com