Χορεύοντας με τους…Δείκτες

Συνέχεια ανοδικής κίνησης με φόντο τις 600-610 μονάδες
November 10, 2016
Διαγραμματικές σκέψεις για ΜΥΤΙΛ, ΔΕΗ, ΒΙΟ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ
November 11, 2016

Μετά από 7 συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης πατάει και πάλι μέσα στη ζώνη βραχυχρόνιας αντίστασης των 585 με 590 μονάδων βολιδοσκοπώντας την προηγούμενη γραμμή ανοδικής τάσης του Σεπτεμβρίου, στις 592 μονάδες περίπου. Ανοδική τμήση της εν λόγω γραμμής θα ωθήσει το δείκτη για 4η φορά πάνω στην  επόμενη γραμμή αντίστασης στις 607 μονάδες. Ανοδική καταστρατήγηση των 607 μονάδων θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα διευρύνοντας το ανοδικό target προς τις 635 με 650 μονάδες. Βέβαια μέχρι στιγμής με αυτό το τζίρο και με αυτές τις κινήσεις ανακύκλωσης των ίδιων κεφαλαίων από μια μικρή μερίδα «ενεργών κωδικών» οι τιμές άνω των 610  μονάδων φαντάζουν ως όνειρο θερινής νυκτός.  Στατιστικώς πάντως ο Γενικός Δείκτης πραγματοποιεί ανοδική κίνηση διαρκείας μετά από βίαια καθοδικά Peak ρευστοποιήσεων και όχι μετά από μια μακρόσυρτη επενδυτικά εκνευριστική πλαγιοσταθεροποιητική κίνηση.

gd-5

Ο Δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 δείχνει ότι επανέρχεται μέσα στο ανοδικό κανάλι του Σεπτεμβρίου ανοίγοντας μέτωπο με τα υψηλά 5μήνου των 1592 μονάδων. Θετική είναι μέχρι στιγμής η διαγραμματική αποτύπωση ενός υψηλότερου χαμηλού από εκείνο της 16ης Σεπτεμβρίου. Και εδώ για να μπορέσουμε να βάλουμε τη σφραγίδα της επιβεβαίωσης της ανοδικής κίνησης θα πρέπει να ισχυροποιηθεί  ο ημερήσιος τζίρος συναλλαγών. Στην αντίθετη περίπτωση που ο δείκτης «γλιστρήσει» εκ νέου κάτω από τις 1550 μονάδες τότε θα πρέπει να αναμένουμε πτωτική κίνηση προς το επίπεδο, που εκτείνεται μεταξύ των 1500 με 1475 μονάδων.

ftse

Τέλος ο Τραπεζικός Δείκτης για πρώτη φορά μετά από 24 συνεδριάσεις προσπαθεί να αποτυπώσει ένα daily close πάνω από τις 670 μονάδες δίνοντας έτσι τροφή στους αγοραστές για μια πιθανή επίσκεψη προς το επίπεδο κλειδί των 705 με 700 μονάδων. Άρνηση διακράτησης των 670 μονάδων θα επαναφέρει το δείκτη στο γνωστό καθοδικό μοτίβο τριβής  των 635 μονάδων. Εδώ ιδιαίτερη σημασία θα παίξει η τμήση ή μη της πολύ ισχυρής περιοχής στήριξης των 613 μονάδων.

dtr-2

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.