Χριστουγεννιάτικο ράλυ…προσοχή στις λακούβες

The Kobeissi Letter: A Must Read for Gold Traders
November 27, 2017
EURUSD strategic levels for Bulls and bears
November 28, 2017

 

Καλημέρα σε όλους. Δυναμικά ανοδικά ξεκίνησαν οι τράπεζες στο +3,29% τώρα. Καλύτερη εικόνα για το πόσο αληθινό είναι αυτό που βλέπουμε τώρα, μετά τις 12. Ξεκίνησε το Χριστουγεννιάτικο ράλυ? Έτσι πιστεύω και όπως έχω πει εδώ και καιρό, το πιο πιθανό είναι να τελειώσαμε το κύμα 1 ή Α κάτω και έχει ξεκινήσει το κύμα 2 ή Β.

Οι δείκτες και οι μετοχές δείχνουν σιγά σιγά να ξεπερνάνε τα εμπόδιά τους (αντιστάσεις). Ο τζίρος παραμένει χαμηλός και είναι λογικό σε αυτή την φάση της αγοράς….ακόμη υπάρχει φόβος…φόβος για χαμηλότερα. Όταν θα αρχίσει ο τζίρος να αυξάνει…θα έχουμε επιτάχυνση και μετά κορύφωση.

ΑΛΦΑ

Εδώ έχουμε την μεγάλη θέση. Στόχος το 1,61€ μέχρι και το 1,73€. Η δομή της ανόδου δεν μοιάζει με προωθητική. Τι σημαίνει αυτό; Ενισχύει το σενάριο η άνοδος να είναι κύμα 2 και ακυρώνει τις πιθανότητες να ξεκινάμε άνοδο για νέα υψηλά. Η άνοδος στις αγορές και φυσικά και στην δική μας…είναι απλά ένα Χριστουγεννιάτικο ράλυ που ξεκίνησε νωρίς…και θα τελειώσει πρίν τα Χριστούγεννα…

ΕΥΡΩΒ

Πρώτος στόχος το 0,62-0,66€. Αν καταφέρουμε και το διασπάσουμε, τότε πάμε για 0,70-0,72€. Οι λονγκ δεν θέλουμε διάσπαση του 0,56€.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ

Το 731 και μετά το 747 είναι οι επόμενες αντιστάσεις. Έχουμε βγει από το πτωτικό κανάλι και αντιδρούμε ανοδικά. Πιθανότερα είμαστε στο a του Β. Η δομή της ανόδου δεν μου μοιάζει με προωθητική οπότε συνεχίζουμε με το πλάνο οτι έχει πολύ δρόμο προς τα κάτω ακόμη η αγορά όταν ολοκληρωθεί η ανοδική αντίδραση (Χριστουγεννιάτικο ράλυ) προς τις 770(??) – 780 (??) μονάδες. Οι διορθώσεις είναι ύπουλοι κυματισμοί….θέλουν πολύ προσοχή. Παίζουν με την ψυχολογία και τα συναισθήματά μας.

ΕΥΔΑΠ

Θα ήθελα να σπάσουμε την κόκκινη γραμμή τάσης. Αν και όταν γίνει αυτό τότε θα πάμε προς τα 7€ όπου θα χαιρετήσω έστω τα μισά. Μέχρι στιγμής ο σχηματισμός παραμένει bull για μακροπρόθεσμα αφού όλη η κίνηση αυτή η πλάγια ήταν διορθωτική και πρέπει να ξεκίνησε για πάνω…..απλά θέλουμε την επιβεβαίωση.

 

Αυτά για σήμερα…ακολουθούμε το πλάνο μας….καλή συνέχεια σε όλους

 

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.