Πότε αγοράζουμε και πότε πουλάμε;
April 11, 2018
Risk on στο ΧΑ
April 16, 2018

Καλημέρα σε όλους. Φίλος με ρώτησε για την ΔΕΗ τί βλέπω και είπα να μοιραστώ μαζί σας δυο τρία πραγματάκια τεχνικής φύσης……Ας ξεκινήσουμε με  κάτι απλό. Το αυτοματοποιημένο μου σύστημα την έχει σε λονγκ τάση με σημείο αλλαγής της τάσης το 2,72€ σε κλείσιμο.

Κυματικά μπορεί να έχει ήδη ολοκληρώσει το 1ο και το 2ο κύμα, αλλά δεν δει νέο υψηλό πάνω από το 2,86€ παίζει το σενάριο να δώσει ένα κύμα C προς το 2,64€.

Το 2,89€ είναι κομβικό σημείο για μένα. Το έχω σημειώσει παρακάτω με μία οριζόντια γραμμή. Το θεωρώ πολύ σημαντική αντίσταση και λόγω των Ichimoku clouds. Ημερήσιο κλείσιμο από πάνω θα μου δώσει επιπλέον θετικό σήμα. Ήδη η τιμή βρίσκεται πάνω από τους κινητούς ΜΟ που έχω ως βραχυπρόθεσμο μπούσουλα. Kλείσιμο κάτω από τον μπλε (όπου εκεί βρίσκεται και το κάτω όριο από το σύννεφο) στο 2,62€ δεν θα μου άρεσε αν ήμουν λονγκ.

Ο λονγκ θέλει να δει κάτι τέτοιο.

Έχει καλές προοπτικές να έχουμε δει τα χαμηλά της και να ξεκινάει νέο ανοδικό κύμα. Η δομή της κίνησης από τα υψηλά του Ιανουαρίου στα χαμηλά του Απρίλη ΔΕΝ θεωρώ πως είναι προωθητική αλλά διορθωτική.

 

Καλή συνέχεια σε όλους και καλό ΣΚ

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.