Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι….

η αγορά μας που από τότε που έσπασε για 2η φορά τις 800 μονάδες, δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι και να δείξει διάθεση αντιστροφής του αρνητικού κλίματος…και πως να το κάνει άλλωστε όταν οι διεθνείς δείκτες δέχονται πιέσεις, δεν υπάρχει κάτι το μακροοικονομικά αισιόδοξο για την χώρα μας, και σε κάθε ειδησεογραφικό δελτίο δεν λείπουν η Τουρκική προκλητικότητα, οι δηλώσεις Ερντογάν, και γενικά σενάρια πιθανού θερμού ‘επεισοδίου’ στο Αιγαίο….γενικά το κλίμα είναι μαύρο και άραχνο από όπου και να το πιάσεις….

 

Όσοι με παρακαλουθείτε στο twitter (@greekstocksT2D) ξέρετε τι βάση και σημασία δίνω στην ψυχολογία γύρω μας….στις 890-850 μονάδες όλα ήταν καλά….περάσαμε την αξιολόγηση, αναβαθμιστήκαμε….στα μπλογκ γινόταν χαμός από επισκεψιμότητα και από κόσμο που είχε αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του και μελετούσε μετοχές με μηδέν εμπορευσιμότητα που είχαν μείνει στα αζήτητα χρόνια τώρα….και ξαφνικά όλοι μίλαγαν για κίνηση πάνω από τις 1000 μονάδες…

Τώρα που πλησιάζουμε το κάτω όριο του ανοδικού καναλιού….στις 788 μονάδες αυτή την ώρα, δεν μιλάει κανείς παρά ελάχιστοι για τοποθετήσεις….όλοι μιλάνε για ‘πόλεμο με την Τουρκία’, bear market στο εξωτερικό και για νέες ανακεφαλαιοποιήσεις στις τράπεζες.

Τι σημαίνουν όλα αυτά? Μπορεί και τίποτα….μπορεί το κανάλι να σπάσει και να πάει 750 ο ΓΔ…….δεν το ξέρει κανείς…παίζουμε με πιθανότητες βάση του πλάνου και των σεναρίων μας…όλα μου τα trades λίγο αφότου ολοκληρωθούν ανεβαίνουν σε bonus άρθρο….

Προσωπικά πλέον δεν κοιτάω το σορτ σε αυτά τα επίπεδα, αλλά περιμένω από πιο χαμηλά σημάδια αντιστροφής της τάσης. Είμαστε ήδη τοποθετημένοι σε μετοχές αμυντικού χαρακτήρα και όχι τράπεζες φυσικά αναμένοντας νέο ανοδικό κύκλο.  ο 25άρης έπιασε τον στόχο μας την προηγούμενη εβδομάδα όπως και ο ΓΔ….κυματικά δεν θεωρώ οτι η πτώση έχει προωθητική δομή αλλά τεχνικά η τάση παραμένει πτωτική με κάποια θετικά σημάδια αποκλίσεων, αλλά χωρίς επιβεβαίωση ακόμη.

 

Πιο αναλυτικά αύριο στο κλειδωμένο άρθρο, ποια περιμένω να είναι η επόμενη ‘καυτή’ περίοδος για το ΧΑ και ποια τα επίπεδα του αυτοματοποιημένου μου συστήματος που θα δώσουν αντιστροφή της τάσης….

 

καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα σε όλους

One thought on “Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι….

Leave a Reply