Διαγράμματα και patterns

Let the money talk…don’t front run
September 30, 2016
Μια αρμονική ματιά σε μικρές εταιρίες
October 2, 2016

Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ αφού έφθασε κοντά στον στόχο που είχαμε θέσει υποχώρησε όπως φαίνεται στο πρώτο και στο δεύτερο διάγραμμα. Όσοι δεν βιάστηκαν να πουλήσουν και συνεχίζουν να κρατάνε την μετοχή ανεβάζουν το stop-loss στα 5,20€. Υπάρχει η πιθανότητα αρμονικού σχηματισμού με στόχο τα 5,85€. Το σήμα θα ενισχυθεί με την διάσπαση της γραμμής αντίστασης που ενώνει τα σημεία Χ και Β.

eydap-2eydap-2

Η μετοχή της Follie (βλέπε Μακροπρόθεσμα διαγράμματα) μπορεί να είναι στην αρχή μιας ανοδικής κίνησης εφόσον διασπάσει ανοδικά την κόκκινη ζώνη αντίστασης. Στο διάγραμμα παρακάτω βλέπετε ένα πιθανό ανοδικό σενάριο. Το stop-loss παραμένει στα 19,80€ (βλέπε Οι μετοχές με την καλύτερη απόδοση)

follie-1

Για την μετοχή της Πλαστικά Θράκης είχαμε αναφέρει ότι η αποφασιστική ανοδική διάσπαση των 1,52€ θα δώσει ανοδική ώθηση. Ως πρώτο στόχο είχαμε θέσει μάξιμουμ τα 1,85€. Δεν αναμένεται διάσπαση με την πρώτη φορά, αλλά ίσως μια πάλι μεγάλη συσσώρευση, προτού συνεχίσει την άνοδο. Για όσους έχουν υπομονή,  και επενδύουν μακροπρόθεσμα η μετοχή έχει ακόμα μεγάλα περιθώρια ανόδου.

plath

Η μετοχή της ΕΕΕ πιθανόν να ολοκληρώσει έναν αρμονικό σχηματισμό bearish Bat στο σημείο D στα 22,38€-22,54€. Το stop-loss τοποθετείται στα 20,05€.

eee-2

Η μετοχή της Ιντραλοτ μετά από μια θετική απόκλιση του RSI στο σημείο C έχει φθάσει κοντά στην γραμμή αντίστασης. Ανοδική διάσπαση της μπορεί να ωθήσει τις τιμές έως τα 1,21€. Δύσκολο όμως να συμβεί με της πρώτη επαφή. Ο χθεσινός σχηματισμός bullish Homing pigeon, προκάλεσε μια ανοδική αντίδραση αλλά θα χρειαστεί να προχωρήσει πέραν των 1,09-1,10€.

inlot-1

Για την μετοχή της AEGEAN είχαμε πει ότι με την καθοδική διάσπαση της γραμμής ΑΕ θα κινηθεί προς τα 5,87€. Σε αυτό σημείο, έχουμε την εξίσωση XA=DG, ενός reciprocal σχηματισμού. Ο RSI βρίσκεται σε θετική απόκλιση. Από την άλλη πλευρά, απώλεια αυτού του σημείου θα επιδεινώσει αρκετά την κατάσταση.

araig-1

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com