Διαγραμματική φαγούρα

ΧΑΛΚΟΡ και προσοχή σε Τραπεζικό και ΓΔ
September 29, 2016
Με το βλέμμα του Γερακιού σε ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, ΑΡΑΙΓ, ΕΤΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ στην τάση του ΧΑ
September 30, 2016

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα διαγράμματα είναι αυτό του Μυτιληναίου όπου μετά τη συμφωνία με τη ΔΕΗ πέρασε με ευκολία πάνω από το ψυχολογικό ορίο των 4 ευρώ δίνοντας εμφανή σημάδια πιθανού «πατήματος» άνω των 4,10 με 4,12 ευρώ. Η εξέλιξη αυτή επειδή συνοδεύεται και με ισχυρή αύξηση του όγκου συναλλαγών (μέχρι τώρα 300 χιλιάδες τμχ) μπορεί να θέσει ως ανοδικό στόχο τα 4,43 ευρώ, τιμή η οποία μπορεί να υποστηριχθεί και με πιθανές νέες αναλύσεις με υψηλότερες τιμές στόχων λόγω  της  βελτίωσης της αποτίμησής του από τον επηρεασμό στα EBITDA του ομίλου.

mytil-1

Δεύτερο chart η μετοχή των ΕΛΠΕ με την αρκετά μεγάλη συσσώρευση πέριξ του 3,8 έχοντας  μπροστά της αρκετά νέα τόσο από την πλευρά της ΔΕΣΦΑ όσο και από τη συνεργασία με την αμερικάνικη εταιρία CALFRAC. Διαγραμματικά αυτό που έχει σημασία είναι η ανοδική διάσπαση της περιοχής των 3,9 με 3,94 ευρώ για να μπορέσουμε να πούμε ότι αλλάζουμε σελίδα και βάζουμε πλώρη για το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 4,30 ευρώ. Το σημείο όμως αυτό εάν τμηθεί ανοδικά θα δώσει καλό περιθώριο ανόδου καθώς μπορεί να προσεγγίσει το 5,45 με 5,60.

elpe

Βιοχάλκο καλά αντέχει μέχρι τώρα η μεσοπρόθεσμη γραμμή στήριξης του περασμένου Φεβρουαρίου πιέζοντας τη μετοχή της προς την άνω πλευρά της αντίστασης των 1,37 ευρώ. Η δύναμη η οποία συσσωρεύεται στους ταλαντωτές με βάση τον όγκο συναλλαγών  παρουσιάζεται σα πιεσμένο ελατήριο έτοιμο για ανοδική εκτόνωση επεκτείνοντας το target προς το 1,58 με 1,62.

biox

 Πλαστικά Θράκης…μετοχή με μικρό καθημερινό όγκο συναλλαγών αλλά άξιο αναφοράς καθώς  όπως αποτυπώνεται στο εβδομαδιαίο chart τιμών έχει κάνει ισχυρή μακροπρόθεσμη ανοδική διάσπαση στο 1,55 με 1,58 ανεβάζοντας πλέον το στόχο στην περιοχή, που λάμβανε τιμές το Φθινόπωρο του 2007 στα 1,84 με 2 ευρώ. Αξιοσημείωτα είναι και τα αποτελέσματά της καθώς στο α’ εξάμηνο του 2016 παρουσίασε αυξημένα κέρδη κατά 41,1% στα 8,1 εκατ ευρώ με ταυτόχρονη αύξηση και στο κύκλο εργασιών της τάξεως του 3,8%.

thr

Η Ιντραλότ το τελευταίο μήνα έχει πραγματοποιήσει έναν πολύ ισχυρό όγκο συναλλαγών της τάξεως των 6,38 εκατ τεμαχίων με την ευγενική χορηγία τόσο της ίδιας με αγορές ιδίων όσο και της Intracom και της Mittleman Brothers σε τιμές όμως κάτω από τη σημαντική περιοχή αλλαγής τάσης του 1 ευρώ.  Πιθανό εβδομαδιαίο κλείσιμο άνω του 1,02 θα ενεργοποιήσει το διαγραμματικό μας ενδιαφέρον καθώς με τέτοια βάση μπορεί να σπρωχθεί με βία προς το 1,20, σημείο όπου θα ξεκαθαρίσει τις δυναμικότητες των Bulls και των Bears. Ο ανοδικός αυτός στροφέας  θέλει πολύ προσοχή κυρίως γιατί έχει τέτοια καύσιμα που μπορεί να δώσει ποσοστό ανόδου έως και +50%.

inlot

Το ΙΑΣΩ είναι το τελευταίο διάγραμμα με ενδιαφέρον καθώς παρουσιάζει έναν καλό βατήρα στα χαμηλά πολλών μηνών για μια κίνηση από το 0,4 προς το 0,49 με 0,54. Αύξηση στον όγκο συναλλαγών και κλείσιμο για τουλάχιστον 2 συνεδριάσεις άνω του 0,43 θα χτυπήσει το alert…

iaso

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.