Διεργασίες αλλαγής τάσης..

Long-Setups
April 12, 2018
ΔΕΗ
April 13, 2018

Στις 2120 μονάδες και λίγο πριν την αντίσταση των 2135 μονάδων ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 σταμάτησε τη 4ήμερη «κούρσα» αποτυπώνοντας ένα κρίσιμο διαγραμματικό pullback, όπου μπορεί να καθορίσει τις επόμενες συνεδριάσεις. Έτσι ενώ η καταγραφή κλεισιμάτων κάτω από τις 2040 μονάδες θα χαρακτήριζε κίβδηλη την προηγούμενη άνοδο η επιτυχής διέλευση του δείκτη άνω των 2080 μονάδων θα  έβαζε τις βάσεις για την αρπαγή της αντίστασης των 2135 μονάδων δίνοντας έτσι ανοδικό έδαφος προς το όριο των 2200 μονάδων.

Παρά την ανοδική διάσπαση των 840 μονάδων με ισχυρή αύξηση στο τζίρο συναλλαγών ο Τραπεζικός Δείκτης δε μας έκανε το «χατίρι» διαγραμματικά να έρθει αντιμέτωπος με τις 900 μονάδες εξαερώνοντας στη συνέχεια – με λειψό όγκο – το βραχυχρόνιο ανοδικό σχηματισμό. Για τη συνέχεια βατή από την πλευρά των αγοραστών θα ήταν η αποτύπωση ενός ημερήσιου κλεισίματος άνω της ζώνης των 833 με 838 μονάδων. Πιθανή συνέχεια στην ανοδική κίνηση του μήνα δίνει ο RSI με την ανοδική τμήση της μεσοπρόθεσμης  πτωτική γραμμής του Ιανουαρίου.

Στις επιμέρους μετοχές θα επικεντρωθώ στα «βαριά» χαρτιά καθώς θεωρώ ότι κάτι πάει να γίνει από την πλευρά των Bulls.

 

ΟΠΑΠ…έχει αρπάξει τα 9,44 ευρώ και κατευθύνεται προς τα 9,80 ευρώ

ΟΤΕ…η μετά από πολλές εβδομάδες ανοδική τμήση της  ζώνης αντίστασης στον RSI  δίνει πόντους στο σενάριο υπερπήδησης των 11,60 ευρώ.

ΜΟΗ… επιμένω στη μεσοπρόθεσμη διαγραμματική ανάλυση, που δίνει ως στόχο τα 20 με 21 ευρώ όσο κρατάει σθεναρά το επίπεδο των 18 ευρώ.

ΜΠΕΛΑ… η στήριξη των 14,50 ευρώ έφερε την ανοδική αντίδραση προς την αντίσταση των 15,50 ευρώ. Από εκεί και πάνω θα κάνει και πάλι  το «μπροστάρη» στην επερχόμενη άνοδο της αγοράς…

 

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.