Δοκιμάζοντας τα όρια….

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”2″ ihc_mb_template=”1″ ]

καλημέρα σας, κατευθείαν στο ψητό και ένα μικρό σχόλιο για κάθε μετοχή που έχουμε στο χαρτοφυλάκιο και τέλος τα επίπεδα που θέλουν μεγάλη προσοχή στον ΓΔ, απ’ όπου βγάζουμε συμπέρασμα για την γενικότερη εικόνα της αγοράς.

ΜΠΕΛΑ

Το πιο πιθανό να έχει ολοκληρώσει την διορθωτική της πτώση. Το σενάριο να δει κάτω από 13,50€ πλέον έχει αποδυναμωθεί αρκετά. Αν σπάσει τα 15€ έχουμε επιβεβαίωση για νέο ανοδικό κύμα.

ΟΠΑΠ

Έχει παρατραβήξει η διόρθωσή του. Βρίσκεται ακόμη μέσα σε ζώνη στήριξης με σημαντικές αποκλίσεις. Παραμένω λονγκ.

ΕΥΔΑΠ

Πολύ καλή συμπεριφορά καθόλη την διάρκεια των πιέσεων στην αγορά τις τελευταίες εβδομάδες.Αν σπάσει και την κόκκινη γραμμή αντίστασης, τότε θα είναι σούπερ. Παραμένω φουλ λονγκ εδώ.

ΕΧΑΕ

Φουλ αποκλίσεων μέσα σε ζώνη στήριξης. Συνεχίζω να ποντάρω στο λονγκ και κρατάω την θέση μου. Δεν υπάρχει προωθητική δομή στην πτώση. Αυτό μας κάνει ακόμη πιο σίγουρους οτι αναμένεται άλλο ένα ανοδικό κύμα.

ΟΤΕ

Θα ακυρώσω το στοπ μου στο 9,91€ και θα πάρω το ρίσκο μήπως γυρίσει προς το 9,50-9,30€ στο κάτω όριο του ανοδικού καναλιού. Θεωρώ πως θα πάει να βρει την στήριξη και ο RSI και τότε μόνο θα σπάσει η κόκκινη γραμμή αντίστασης με στόχο τα 12€.

ΛΑΜΔΑ

Ενώ είχα πει οτι γύρισμα προς τα 6,20€ θα ενίσχυα, τελικά δεν το έκανα…θεωρώ πως το χαρτί μαζεύεται πριν την εκτίναξη. Σημαντική στήριξη τα 6,10€ (το στοπ).

ΓΕΝΙΚΟΣ

 

Παραμένει μέσα στο πτωτικό κανάλι. Πρέπει να διασπαστεί το 770-777 προς τα πάνω για να πάρουν το πάνω χέρι οι ταύροι. Αν έχουμε δει τα χαμηλά μας, μιλάμε για διορθωτική πτώση και διάλειμμα στο ανοδικό κύμα. Η διορθωτική πτώση τότε θα έχει τελειώσει και είμαστε στα αρχικά στάδια μίας νέας ανόδου για νέα υψηλά. Για να αυξηθούν οι πιθανότητες αυτού του σεναρίου πρέπει να σπάσουν τα παρακάτω επίπεδα οριζόντιας αντίστασης του ΓΔ.

 

 

Από την άλλη, αν χαθεί η ζώνη 745-738, τότε πιθανότα θα δούμε τις 710-690 μονάδες. Κάτι τέτοιο θα ήταν αρνητικό για την μακροπρόθεσμη εικόνα και δεν θα ήθελα να το δώ. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες τώρα για αυτό το σενάριο. Θα του δούμε στην ώρα του αν χρειαστεί.

 

Συνοψίζοντας, η κυματική δομή των πτωτικών κινήσεων στα περισσότερα χαρτιά μοιάζει διορθωτική και όχι προωθητική. Πρέπει όμως και ο ΓΔ να δείξει σημάδια ανάκαμψης κερδίζοντας ένα ένα τα επίπεδα αντίστασης. Εδώ θα είμαστε και θα αξιολογίσουμε τις κινήσεις….καλή συνέχεια σε όλους!

 

 

 

[/ihc-hide-content]

Leave a Reply