Δοκιμάζοντας το άλμα…

Τώρα υπομονή και αναμόνη για νέες παγίδες..
October 12, 2017
Διαγραμματικές ματιές στις: Ικτίνος, Νηρέας και Quality
October 13, 2017

Ο Γενικός Δείκτης θέλει να περάσει πάνω από το όριο των 762 μονάδων αλλά προς το παρόν δε μπορεί να το υπερπηδήσει για να ανοίξει το βήμα για τη ζώνη αντίστασης των 780 μονάδων. Η άρνηση αυτή έχει δημιουργήσει καχυποψία και επενδυτική αδυναμία σε όσους εμπλέκονται καθημερινά με την αγορά. Χαρακτηριστικό είναι δε το φαινόμενο του ξαφνικού “black out” όταν αρχίζει η αγορά και κτυπάει κάποια σημεία κλειδιά σε μετοχικούς τίτλους, που μπορούν να προκαλέσουν αγοραστική ψυχολογία.  Η αδυναμία αυτή αρχίζει και αποκτάει διαγραμματικούς οπαδούς ενός γρήγορου κατεβάσματος προς την περιοχή των 738 με 715 μονάδων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον μπορεί να παρουσιάσουν οι επόμενες 3 συνεδριάσεις, καθώς έχουμε τη  συνάντηση Τσακαλώτου – Λαγκάρντ το Σάββατο και την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο την ερχόμενη Τρίτη. Οι θιασώτες και οι ξένοι θεσμικοί «ρυθμιστές»  μπορεί να θελήσουν να ενεργοποιηθούν ανοδικά.

Πειραιώς…συμπληρώνει 6 συνεδριάσεις κάτω από την αντίσταση των 2,54 ευρώ. Άρα ένα καλό σημείο εισόδου θα είναι η καθολική τμήση της με αυξημένο όγκο συναλλαγών. Η ανοδική κίνηση ενός τέτοιου σεναρίου μπορεί να βγάλει προς το πολύ κρίσιμο επίπεδο των 2,95 με 3,10 ευρώ.

Ιντρακόμ.. το μαζεματάκι που γίνεται κάτω από τα επίπεδα του 0,54 μου προκαλεί μια υπόνοια πιθανής ανοδικής κίνησης προς την περιοχή αντίστασης των 0,587 ευρώ. Σημείο  alert το 0,555.

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.