Δωρεάν κανάλι στο Telegram για το ΧΑ και η οπτική γωνία των διαγραμμάτων

Forex Monday
March 13, 2017
ΟΠΑΠ
March 14, 2017

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Την περασμένη εβδομάδα εγκαινίασα το δωρεάν κανάλι για τις διεθνείς αγορές στο Telegram εδώ.  Υπενθυμίζω οτι η εφαρμογή Telegram είναι δωρεάν για κινητά και για desktop υπολογιστές. Μέσω της πλατφόρμας αυτής θα μπορώ να επικοινωνώ live αρκετά πράγματα χωρίς την βαβούρα και τον θόρυβο του twitter σε όσους είναι μέλη. Το να μπείτε στο κανάλι αυτό είναι δωρεάν και μπορείτε να το κάνετε από τον σύνδεσμο αυτό: https://t.me/trading2dayEllinikesmetoxes

 

Το κανάλι αυτό θα παραμείνει δωρεάν και σε λειτουργία όσο βλέπω οτι υπάρχει ενδιαφέρον. Φυσικά προτεραιότητα στον χρόνο απόκρισης στα δεδομένα της αγοράς έχουν οι πελάτες και οι συνδρομητές μου.

 

Την περασμένη εβδομάδα ανέβασα ένα μικρό poll στον λογαριασμό μου στο twitter @GreekstocksT2D σε σχέση με το παρακάτω διάγραμμα.

 

 

Το παραπάνω διάγραμμα είναι ο τραπεζικός δείκτης αντεστραμμένος ανάποδα. Το ανέβασα έτσι ώστε να αποκλείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τα συναισθήματα και την εικόνα που έχουμε για την αγορά ήδη. Έτσι τα αποτελέσματα ήταν:

 

 

Οι περισσότεροι bullish…..άρα bearish. Αφού το διάγραμμα είναι αντεστραμμένο, στην πραγματικότητα πρέπει όσοι απάντησαν bullish να είναι bearish στις τράπεζες. Δεν ξέρω αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά αν απαντήσατε bullish ενώ είστε bullish στις τράπεζες, πάει να πει οτι η αντικειμενικότητα έχει ψιλοχαθεί από την εικόνα που έχετε και μάλλον έχετε εμμονή με το λονγκ. Αντίστροφα αν απαντήσατε bearish. Αν είστε bearish στις τράπεζες και απαντήσατε το ίδιο στο παραπάνω διάγραμμα…τότε μάλλον έχετε εμμονή με το σορτ. Το τεστ αυτό με τα ανάποδα διαγράμματα το κάνω πολλές φορές στον εαυτό μου γιατί πολλές φορές αν τα δούμε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία, αλλάζουν πάρα πολλά στην τελική μας απόφαση. Οι ουδέτεροι είναι οι πιο επιφυλακτικοί και πολλές φορές καλά κάνουν. Ο σχηματισμός αυτός ενεργοποιείται όταν σπάσει η γραμμή λαιμού.

 

Περισσότερα και στο νέο κανάλι μας στο Telegram για να έχετε ενημέρωση όπου και αν βρίσκεστε…και στο κινητό…και στο desktop/laptop/tablet. Εννοείται περιμένω και τις δικές σας ερωτήσεις ώστε να υπάρχει διαδραστικότητα και όχι να μιλάω μόνο εγώ.

 

 

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.