Εδώ θα φανεί η ορμή των ταύρων…..

Καλημέρα σε όλους. Το αυτοματοποιημένο σύστημα στον ΓΔ γύρισε σε ουδέτερο και είχαμε προειδοποιήσει οτι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε με κλείσιμο πάνω από το 630. Αλλά προσοχή. Η τάση δεν έχει αλλάξει…ακόμη….όλα τα λεφτά στο 2ο όριο στις 647 μονάδες. Θα δούμε κλεισίματα πάνω από εκείνο το επίπεδο για να πούμε οτι γυρνάμε σε λονγκ?

Προσωπικά πιστεύω οτι πιο πιθανό είναι να έχουμε νέο πτωτικό κύμα και επιστροφή στις πιέσεις. Γιατί? χωρίς να περιπλέκω τα πράγματα, θα αναφέρω τα πιο απλά στοιχεία που έχω και βλέπω. Είμαστε ακόμη μέσα σε πτωτικό κανάλι και κάτω από το ημερήσιο Ichimoku cloud. Η κίνηση του ΓΔ είναι κυρίως πλάγια και όχι ανοδική με διάσπαση επιπέδων αντίστασης. Επίσης δεν βλέπω κάτι το προωθητικό. Τι θα ήθελα να δω για να πιστέψω στο λονγκ? Ένα γύρισμα προς τις 630-625 μονάδες και νέο υψηλό πάνω από το 650 και να μην ξανακοιτάξει πίσω.

Κίνηση πάνω από τις 680-690 μονάδες θα με κάνει να ακυρώσω τις σκέψεις οτι βρισκόμαστε σε 4ο κύμα.

ΟΤΕ

Η μανία του ΟΤΕ με το golden ratio και το 61,8% Φιμπονάτσι επίπεδο θα συνεχιστεί? Χαμηλότερα χαμηλά και χαμηλότερα υψηλά. Απορρίψεις στην κόκκινη κατερχόμενη γραμμή αντίστασης και στα 61,8% Φίμπο επίπεδα. Θα έχουμε επανάληψη?

ΕΛΠΕ

Τεστάρει σημαντική αντίσταση

ΕΥΔΑΠ

Κρατάει το 4,90-5€ με νύχια και με δόντια. Μεγάλη μάχη στην στήριξη εδώ.

Τράπεζες

ΑΛΦΑ

Παραμένει σε πτωτικό κανάλι και δείχνει σημάδια απόρριψης και από το κανάλι και από το Ichimoku cloud. Κύμα 4? Πολύ πιθανό. Προσοχή οι λονγκ εδώ.

ΠΕΙΡ

Όσο παίζει κάτω από το 1,3410€ έχει τελειώσει το 4ο κύμα και πάει για νέο χαμηλό. Αν το σπάσει, προς τα πάνω μπορεί να δει και το 1,52 με 1,60€.

ΕΥΡΩΒ

Κανάλι και Ichimoku cloud όπως και στην ΑΛΦΑ είναι τα αρνητικά στοιχεία στο διάγραμμα που βλέπω.  Όσο βρισκόμαστε κάτω από το 0,63€ η μετοχή είναι εύθραυστη σε νέο κύμα πωλήσεων και πιέσεων. Σίγουρα διάσπαση του 0,48€ θα είναι πολύ κακό σημάδι.

 

Συνοψίζοντας, αν δεν συνεχιστεί η άνοδος και δεν αυξηθεί ο τζίρος προς τα πάνω, φοβάμαι οτι νέα χαμηλά θα έρθουν. Απόρριψη στα επίπεδα που ανέφερα είναι αρνητικό σημάδι. Οι ταύροι ιδανικά θα ήθελαν ένα Pull back και νέα υψηλά.

 

Καλή εβδομάδα σε όλους!

One thought on “Εδώ θα φανεί η ορμή των ταύρων…..

Leave a Reply