Ελατήριο το ΧΑ μετά τις πιέσεις κάτω από τις 800 μονάδες

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”2″ ihc_mb_template=”1″ ]

 

Καλημέρα σε όλους. Μπορεί να κάναμε ένα λάθος βήμα κλείνοντας τα σορτ νωρίς, αλλά για την ώρα η άποψη να είμαστε λονγκ και να αυξάνουμε θέσεις από το 800 μέχρι το 770 και ειδικά σε ΕΤΕ  αρχίζει και αποδίδει καρπούς.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα είναι λονγκ.

Η άνοδος κράτησε 77 μέρες ενώ η διόρθωση 61 μέρες και έφτασε στο 61,8% Fibonacci retracement. Κυματικά η δομή της πτώσης δεν με πείθει για να πιστέψω το απαισιόδοξο σενάριο. Για την ώρα η δομή της ανόδου δίνει περισσότερες πιθανότητες στο αισιόδοξο σενάριο. Όπως και να έχει, οι λονγκ και εγώ δεν θέλουμε να δούμε την αγόρα κάτω από τις 769 μονάδες. Δεν παίζει ανοδικό σενάριο σε νέα υψηλά αν διασπαστεί αυτό το επίπεδο. Και με την επαναφορά του δείκτη πάνω από το 815-820 μονάδες πιστεύω οτι τα χαμηλά της κίνησης από το 895 τα είδαμε.

Στον τραπεζικό η εικόνα είναι παρόμοια.

Και εδώ η δομή της πτώσης μου δείχνει οτι τα χαμηλά μάλλον τα είδαμε. Σπάσαμε την κόκκινη γραμμή αντίστασης. Χρονικά η πτώση ταιριάζει να έχει ολοκληρωθεί σε σχέση με την άνοδο αφού έχουν σχεδόν την ίδια διάρκεια. Το υψηλότερο χαμηλό που έκανε ο τραπεζικός με προϊδεάζει οτι οι τράπεζες το επόμενο διάστημα πιο πιθανό να υπεραποδώσουν. Καλά κάναμε και αγοράσαμε κοντά στα χαμηλά τους.

 

Βιοχάλκο δυστυχώς δεν πήρα όταν έπρεπε και έχω παραμείνει εκτός. Αν γυρίσει τότε θα την ξανακοιτάξω με στοπ τα χαμηλά της κίνησης. ΕΛΛΑΚΤΩΡ που έχω μισή θέση θα ήθελα να δω ένα pull back  και μετά διάσπαση ανοδική για να ενισχύσω.

 

Η βραχυπρόθεσμη τάση έχει αλλάξει στην αγορά. Κάναμε ένα καλό πάτημα. Δεν αποκλείω η αγορά και ο τραπεζικός να κινηθούν όπως στα τέλη του 2017.

 

καλή συνέχεια σε όλους

[/ihc-hide-content]

Leave a Reply