Άνοδος παγίδα…αλλά άνοδος…
October 18, 2016
DAX rejection or breakout
October 18, 2016

Καλημέρα σε όλους,

μετά την διορθωτική πτώση χθες οι αγοραστές έχουν γυρίσει επιθετικά σήμερα με λίγο αυξημένο τον τζίρο για την ώρα και τον ΓΔ να πλησιάζει τις 600 μονάδες. Το 10ετές παραμένει αρκετά πάνω από το 8 και οι τράπεζες δεν θα έλεγα οτι συμμετέχουν και πολύ στο ράλυ. Με βάζει σε σκέψεις αυτή η εικόνα, παρόλο που μερικές μετοχές υπεραποδίδουν (ΟΠΑΠ-ΜΥΤΙΛ-ΔΕΗ-ΙΝΛΟΤ-ΓΕΚΤΕΡΝΑ-ΜΠΕΛΑ).

Θεωρώ πως οι ταύροι πρέπει να κρατάνε μικρό καλάθι σε αυτά τα επίπεδα και να μην κάνουν επιθετικές αγορές. Σε πολλές μετοχές έχουμε επικίνδυνες αποκλίσεις παρά τα νέα υψηλά και συνδυασμό με τους παραπάνω λόγους  συν το οτι η αγορά μας είναι ρηχή, θέλει πολύ προσοχή το άνοιγμα λογνκ θέσεων εδώ.

Τον ΕΛΛΑΚΤΩΡ τον είχα αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα και σε εκείνο το άρθρο είχα επισημάνει την σημαντικότητα της αντίστασης στο 1,35€.

ellaktor

Όχι μόνο είχαμε απόρριψη στην μπλε γραμμή αντίστασης αλλά και διάσπαση της κόκκινης γραμμής τάσης.

Η ΜΙΓ συνεχίζει την ταλαιπωρία στην πλάγια κίνηση. Μόνο διάσπαση του 0,14€ θα δώσει χρήματα στους λονγκ. Ενώ προς τα κάτω μόνο αν σπάσει το 0,11€ θα έχουν οι ταύροι πρόβλημα.

mig

Η ΔΕΗ έσπασε ανοδικά τον τριγωνικό σχηματισμό της και με επιβεβαίωση της διάσπασης έχει βάλει πλώρη για τα 3.10€.

ppc

Ο ΟΤΕ παραμένει κάτω από την σπασμένη ανοδική γραμμή τάσης που έσπασε και οδήγησε την μετοχή προς το 7,50€. Όσο είναι από κάτω νομίζω το πάνω χέρι το έχουν οι αρκούδες.

ote

Η ΕΤΕ βαράει σημαντικότατη αντίσταση. Προσοχή σε πιθανή απόρριψη στα τωρινά επίπεδα.

ΕΤΕ

Καλή συνέχεια και καλό trading

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.