Εν αναμονή της αξιολόγησης

Τραπεζικό “μπλόκο” στη διέλευση ανοδικών δυνάμεων…
February 3, 2017
Λίγα και μετρημένα..
February 6, 2017

Η αντίσταση στις 664-704 μονάδες αποδείχθηκε δύσκολη και δεν περιμέναμε να την περάσει με την πρώτη επαφή. Η διόρθωση ήταν αναμενόμενη. Η εξέλιξη των τιμών εξαρτάται πλέον από το μέγεθος της διόρθωσης και τον χρόνο της, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα. Το κλείσιμο της αξιολόγησης θα μπορούσε ίσως να δώσει άμεσα ώθηση ξανά προς την ζώνη αντίστασης και ίσως να οδηγήσει στην διάσπαση της. Η καθυστέρηση της αξιολόγησης θα εντείνει τις ανησυχίες των συμμετεχόντων και θα οδηγήσει σε περαιτέρω διόρθωση ίσως έως την περιοχή 550-575 μονάδες.

ASE 2

Ο μηνιαίος σχηματισμός outside and inside bars δείχνει στο παρακάτω διάγραμμα πως χρειάστηκαν εφτά μήνες για να φτάσουμε στα υψηλά  του κόκκινου κεριού του Ιουνίου και παρόλο αυτά να μην καταφέρουμε να σπάσουμε το υψηλό στις 659 μονάδες. Μόνο με μηνιαίο κλείσιμο πάνω από τις 659 μονάδες μπορεί να υπάρξει συνέχεια της ανόδου από τις 520 μονάδες.

ASE

Το επιτόκιο του δεκαετές ομολόγου έσπασε τελικά ανοδικά τον τελευταίο τρίγωνο. Σε περίπτωση που συνεχίσει πάνω από το 8%, να περιμένουμε περαιτέρω διόρθωση στον ΓΔ.

Greek Bonds

Ας δούμε και κάποιους στόχους που είχαμε θέσει σε κάποιες μετοχές στα συνδρομητικά άρθρα.

Η Quest Holdings απέδωσε από την τελευταία ανάρτηση περίπου 25% και θα συνεχίσει προς τον στόχο που είχαμε θέσει εφόσον και το γενικότερο κλίμα είναι θετικό.

Quest

Η Flexopack είχε μια καλή απόδοση και έπιασε τον πρώτο στόχο της. Θα δούμε την συμπεριφορά της τιμής σε αυτά τα επίπεδα και εάν θα συνεχίσει προς τον δεύτερο στόχο.

Flexopack

Η ΕΕΕ με μικρότερη απόδοση έπιασε και τους δυο στόχους σύμφωνα με την τελευταία μας ανάρτηση. Άρχισε να διορθώνει από τα 21,40€ και τα τελευταία δυο κεριά δείχνουν ότι υπάρχει πίεση από τους πωλητές, η οποία ίσως ενισχύσει την διόρθωση. Δεν θα θέλαμε να χάσει το χαμηλό στα 20,37€. Σε αυτή την περίπτωση η επόμενη στάση θα μπορούσε να είναι μεταξύ των 19,52-19,02€.

EEE

Η ΕΧΑΕ κατάφερε να πιάσει τον δεύτερο στόχο της  και συνεχίζει να κινείται εντός του τριγωνικού σχηματισμού δημιουργώντας χαμηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά. Τιμές κάτω από το προηγούμενο χαμηλό στα 3,98θα μπορούσαν να ενισχύσουν την διόρθωση.

EXAE

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com