Εν αναμονή της επόμενης επενδυτικής κίνησης…

Στόχοι και στρατηγική
April 6, 2017
Forex Friday the 7th of April
April 7, 2017

Στάση αναμονής κοντά στα υψηλά του πραγματοποιεί ο Γενικός Δείκτης ροκανίζοντας την υπομονή των «ενεργών» επενδυτών. Το εύρος διακύμανσης των τελευταίων συνεδριάσεων εντοπίζεται μεταξύ των 675 με 661 μονάδων. Οποιαδήποτε ανοδική ή καθοδική διαφυγή με αυξημένο όγκο συναλλαγών θα δώσει για το μεν θετικό σενάριο τις 700 μονάδες  ενώ για το δε αρνητικό τις 649 μονάδες. Βέβαια το σύρσιμο του δείκτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα ενεργοποιήσει πιθανές ρευστοποιήσεις από χαρτοφυλάκια μειωμένης αντοχής στη διακράτηση.

Το επιβεβαιωμένο ανοδικό πάτημα του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 άνω των 1800 μονάδων θα βάλει τα θεμέλια για μια γρήγορη κίνηση προς το όριο αντίστασης των 1872 μονάδων. Όμως  ένα ακόμα στραβοπάτημα στην εν λόγω περιοχή αντίστασης θα ασκήσει καθοδική πίεση προς τις 1740 μονάδες.

Ενόψει του πολύ κρίσιμου αυριανού  Eurogroup ο Τραπεζικός Δείκτης πάει για 5η φορά να αναμετρηθεί με τη βραχυχρόνια γραμμή τάσης “W” , στις 769 μονάδες, έχοντας όμως ποιο κοντινό χρονικό βήμα (5 συνεδριάσεις) σε σχέση με τις άλλες προσπάθειες. Ανοδική απόδραση με αυξημένο τζίρο συναλλαγών από την περιοχή των 769 με 774 μονάδων θα ανοίξει το δρόμο για τις 800 μονάδες. Αντιθέτως νέα αδυναμία τμήσης θα επιφέρει πτωτική κίνηση προς το πολύ βραχυχρόνιο σημείο στήριξης των 719 μονάδων.

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.