Ενημέρωση στρατηγικής

Καλημέρα σε όλους,  πάλι πίσω στο γνωστό μοτίβο χαμηλού τζίρου η αγορά και με τις τράπεζες πάλι υποτονικές να προσπαθούν να ανακάμψουν προς τα υψηλά της 1ης Σεπτεμβρίου. Ο τραπεζικός κράτησε την στήριξη των 630 μονάδων και αυτό είναι κάτι το θετικό. Ο ΟΤΕ μπήκε στην λίστα μας και θα έχει πολύ ενδιαφέρον μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου του από τον Eurostoxx600 την Παρασκευή. Η ΜΙΓ έχει κάνει με όγκο ανοδική διάσπαση ενός τριγωνικού σχηματισμού. Και εκεί θα πω ότι έλεγα και για την αγορά την 1η Σεπτέμβρη. Για να επιβεβαιωθεί η διάσπαση πρέπει η άνοδος να έχει συνέχεια. Στις τράπεζες που έκαναν το μεγάλο ξεπέταγμα δεν είχαμε συνέχεια….συνήθως αν είναι πραγματική η διάσπαση και έξοδος από την συσσώρευση, τότε συνήθως δεν γυρίζουν οι μετοχές απλά συνεχίζουν και όσοι είναι απ’εξω τις κυνηγάνε.

ΜΙΓ

Έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών και όχι άδικα με την διάσπαση που έκανε. Επίσης υπάρχει μεγάλη συζήτηση κυματική για το πως μετριέται. Μου έχουν στείλει μετρήσεις οτι βρισκόμαστε σε κύμα 4. Να ξεκαθαρίσω πρώτα κάτι. Όταν μετράω κυματικά μία κίνηση, πέρα από τους βασικούς κανόνες του Ελλιοτ οι οποίοι είναι ευαγγέλιο, κοιτάω και άλλες παραμέτρους. Για παράδειγμα ίδιου βαθμού κύματα δεν μπορούν να έχουν μεγάλη διαφορά σε μέγεθος. Αυτό συμβαίνει και στην ΜΙΓ και για αυτό δεν συμφωνώ με τις μετρήσεις αυτές. Δεν γίνεται το κύμα 2 να είναι 2-3 ή ακόμη και 5 κεριά, ενώ το κύμα 4 50 κεριά. Δεν γίνεται ίδιου βαθμού κύμα να έχει τόση μεγάλη διαφορά μεγέθους.

mig2

Πέρα από αυτό το σχόλιο όσον αφορά την άποψή μου για το πως μετράω εγώ τα κύματα, θεωρώ πως η συγκεκριμένη μετοχή και η κυματική θεωρία δεν πάνε καλά. Τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει οτι δεν πιστεύω οτι τα σήματα που παίρνω από την θεωρία είναι αξιόπιστα. Η δική μου κυματική μέτρηση θεωρεί την άνοδο διορθωτική και η πτώση θα έχει συνέχεια. Ως που την βλέπω να ανεβαίνει? Το πολύ μέχρι το 0,18€. Ολοκληρώνοντας για την ΜΙΓ, μπορεί η μέτρησή μου να διαφέρει από πολλών άλλων, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όσοι το θεωρούν 4αρι βλέπουν και αυτοί νέα χαμηλά όπως εγώ. Απλά θέλησα να γράψω σήμερα για την ΜΙΓ γιατί κυματικά θεωρώ πως είναι λάθος κύματα ίδιου βαθμού να έχουν τόσο μεγάλη διαφορά.

Στις υπόλοιπες θέσεις τώρα……

ΟΤΕ

Χθες σας είπα οτι θα αγόραζα και η αγορά μας έκανε την χάρη και οι πιέσεις που δέχεται τον έχουν φέρει ακριβώς πάνω στην στήριξη γύρω από την ζώνη του 7,90€. Όπως έγραψα και χθες στα σχόλια του άρθρου άνοιξα νέα λονγκ θέση στον ΟΤΕ.

ote

ΑΛΦΑ

Στην ΑΛΦΑ ενίσχυσα το σορτ μου στο 1,65€ και θεωρώ πως έχει ξεκινήσει ανοδική διορθωτική κίνηση το πολύ μέχρι το 1,74-1,75€. Παραμένω σορτ. Στήριξη σημαντική το 1,59€ και μετά φυσικά το 1,50€.

alpha

ΟΠΑΠ

Σας το έλεγα πως δεν πρέπει να τον κυνηγάμε και πως θα γυρίσει. Μετάνιωσα που δεν έδωσα και άλλα στο 7,50€…προχωράμε…παραμένω σορτ και περιμένω επιβεβαίωση της πτωτικής αντιστροφής με διάσπαση των 7€.

opap

Συνεχίζουμε λοιπόν με λονγκ ΟΤΕ, και σορτ ΟΠΑΠ ΑΛΦΑ. Στον ΟΤΕ θα δώσω λίγο αέρα γιατί πιστεύω οτι η πίεση είναι καθαρά λόγω εξόδου από τον δείκτη. Πιστεύω οτι μπορεί να ξαναπάει προς τα 9€ και ίσως και ψηλότερα. Αν αλλάξει κάτι εννοείται θα ενημερωθείτε με νέο ποστ.

Leave a Reply