Έρχεται προσπάθεια ανοδικής υπερπήδησης…;

Short USDCAD?
March 2, 2017
1800….Τι θα γίνει τελικά Αλεξη?
March 3, 2017

            Πάνω από το όριο των 650 με 648 μονάδων λαμβάνει τιμές ο Γενικός Δείκτης  εμφανίζοντας μια διαγραμματική  διάθεση να αναμετρηθεί με τη κοντινή τοπική κορυφή στις 660 μονάδες περίπου. Ανοδική τμήση της εν λόγω περιοχής με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα φέρει το δείκτη προ των πυλών των 670 μονάδων ανοίγοντας έτσι περιθώριο ανοδικής διαφυγής προς το γνωστό επίπεδο αλλαγής σκέψεων και πράξεων, στις 700 μονάδες. Η ανάλυση των επιμέρους τεχνικών δεικτών  στο ημερήσιο chart τιμών δείχνει να έχει τοποθετηθεί το «φυτίλι» για την ανοδική καταστρατήγηση των 670 με 675 μονάδων. Η «φλόγα» μόνο μένει από την πλευρά των θεσμών για να μπορέσει ο Γενικός Δείκτης να πάρει τη κατάλληλη ώθηση προς το επόμενο επίπεδο αντίστασης των 710 με 750 μονάδων. Αρνητική στροφή στο υπάρχον σκηνικό μπορεί να δοθεί μόνο με τη καθοδική παραβίαση τις περιοχής στήριξης των 635 με 630 μονάδων.

gd

            Κρίσιμη η διαγραμματική αναμέτρηση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 με το βραχυχρόνιο επίπεδο αντίστασης των 1760 μονάδων. Επιβεβαιωμένο ανοδικό πάτημα στην εν λόγω περιοχή θα απλώσει το χαλί για την επίσκεψη των 1800 μονάδων. Σημείο, όπου θα πρέπει αυτή τη φορά να διασπαστεί βιαίως για να σπρώξει ένα +6% το δείκτη προς το όριο των 1920 μονάδων.

ftse

            Θετική για τους τραπεζικούς “Buyers” η διατήρηση του άτμητου της βραχυχρόνιας γραμμής στήριξης στις 755 μονάδες για το κλαδικό δείκτη. Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι κατά πρώτον το «γέμισμα» της άνω σκιάς στο candlestick της 21ης Φεβρουαρίου μεταξύ των 836 με 805 μονάδων και κατά δεύτερον η επάνοδος του δείκτη άνω των 850 μονάδων. Η επιτυχής εκπλήρωση του ανοδικού σχεδιασμού θα ακονίσει τα μαχαίρια των διαγραμματικών αγοραστών για μια άμεση αντιπαράθεση του Τραπεζικού Δείκτη με την πολύ σημαντική ζώνη αντίστασης των 900 με 912 μονάδων. Μέχρι, που να γίνει όμως κάτι τέτοιο το σημείο των 755 μονάδων θα αποτελεί «τρωτό» σημείο επίθεσης των “Bears”.

dtr

Apostolos Manthos
Apostolos Manthos
Οικονομικός Αναλυτής και «μαθητής» των αγορών από το 1989. Στρατηγική Επενδυτική Διαχείριση χρηματοοικονομικών προϊόντων βασιζόμενη σε διαγραμματικές και αλγοριθμικές ενδείξεις. Μαθηματικός Παν. Πατρών.