Ετοιμάζεται τραπεζικό…..

Stock charts food for thought
April 3, 2017
EUROBANK
April 4, 2017

 

μίνι ράλυ αλλά φοβάμαι οτι θα είναι η τελευταία μεγάλη παγίδα για τους λονγκ…Τι σημαίνει αυτό; Για να είμαι ξεκάθαρος λοιπόν βλέπω τον ΓΔ να πλησιάζει τις 700 μονάδες και πιθανόν να τις περνάει…οι τράπεζες να σπάνε τον τριγωνικό σχηματισμό τους και να κάνουν ράλυ…αλλά όλα αυτά χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία…όλα αυτά με δημοσιεύματα και δηλώσεις οτι όλα καλά, είμαστε στην σκιά της συμφωνίας κτλπ…..και μετά..ρήξη με την τρόικα…και πιο μετά…εκλογές. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο που ταιριάζει και πιο πολύ με την τεχνική και κυματική εικόνα της αγοράς. Δηλαδή δεν θεωρώ πως έχουμε ξεκινήσει για μεγάλη μακροπρόθεσμη άνοδο….θεωρώ πως κάτω από το 600 (ΓΔ) θα δούμε με την ρήξη και μετά..αρκετά μετά η μεγάλη αντιστροφή…με εκλογές.

Ο 25άρης μπορεί ακόμη να γυρίσει προς τις 1760-1750 μονάδες και να πατήσει, να επιβεβαιώσει την διάσπαση του ανάποδου ΩΚΩ. Σε γενικές γραμμές περιμένω νέα ανοδική αντιστροφή της τάσης και νέα υψηλά. Από την άλλη αν δούμε διάσπαση του 1730-1720 τότε ήταν παγίδα η ανοδική αυτή κίνηση και πάμε για άσχημα πράγματα. Προς το παρών τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά κρατάνε.

Τραπεζικός.Πρέπει να ξεφύγει από τον τριγωνικό σχηματισμό και να σπάσει τόσο το Ichimoku cloud όσο και την κόκκινη γραμμή τάσης. Αν γίνει αυτό, θα έχουμε καλή άνοδο στην αγορά και 7 μπροστά στον ΓΔ.

ΕΧΑΕ και ΕΛΠΕ παραμένουν μέσα στα όρια του ανοδικού μας σεναρίου και παραμένουμε λονγκ όπως και σε ΟΠΑΠ ΟΤΕ.

Οι πιθανότητες είναι για ψηλότερα την αγορά τις επόμενες μέρες λοιπόν αλλά καλή κίνηση θα δούμε μόνο αν σπάσουν οι τράπεζες το τρίγωνο. Προσοχή και στα υπόλοιπα βαριά χαρτιά, αν δούμε πιέσεις και εκεί…πολύ προσοχή.

 

Καλή σας μέρα και καλή συνέχεια.

 

 

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.