Επιδιώκοντας την απόδραση…
December 1, 2016
Τραπεζικό “profit taking ” ή….
December 2, 2016

Ένα χαμηλότερο υψηλό δείχνει την αδυναμία της αγοράς να συνεχίσει ανοδικά. Και στα δυο διαγράμματα παρακάτω, του γενικού και τραπεζικού δείκτη έχουμε ένα χαμηλότερο υψηλό (βλέπε failure swing). Όσοι δεν ρευστοποίησαν έχουν στην καλύτερη περίπτωση το stop στο ενδιάμεσο χαμηλό στις 600 μονάδες. Και επειδή έχουμε μπροστά μας το δημοψήφισμα στην Ιταλία περιμένω αύριο έντονες διακυμάνσεις και φυσικά και για τον ελληνικό δείκτη αφού έχουμε μπροστά μας και το Euro group της Δευτέρα. Το ρίσκο πλέον είναι μεγάλο για όποιον θέλει αύριο να κρατήσει τα χαρτιά. Επίσης δεν μπορώ να αποκλείσω την δημιουργία αρμονικών σχηματισμών στο 78,6% της πρόσφατης ανόδου, στις 590 μονάδες για τον γενικό δείκτη και στις 684 μονάδες για τον τραπεζικό δείκτη. Παρακάτω χαλάει πολύ η εικόνα. Το σενάριο αλλάζει εάν αύριο έχουμε υψηλότερο χαμηλό και υψηλότερο υψηλό την Δευτέρα-Τρίτη.

 ase

dtr

Οι δυο εταιρίες EEE και Follie οι οποίες έχουν μεγάλη βαρύτητα και ίσως δείχνουν τον δρόμο είχαν χτες μια ασυνήθιστα μεγάλη πτώση και με αυξημένο όγκο.

Η ΕΕΕ ακολούθησε ακριβώς την κίνηση που είχαμε στο διάγραμμα προηγούμενης ανάρτησης. Ανέβηκε έως τα 20,20€ και έπειτα διόρθωσε μέχρι τον ΣΚΜΟ-200-ημερών. Την τελευταία φορά είχαμε αναφέρει ότι η καθοδική διάσπαση του θα επιταχύνει την διόρθωση. Τα πιθανά σημεία της διόρθωσης φαίνονται στο δεύτερο διάγραμμα. Συνεπώς δεν θέλουμε διάσπαση του ΣΚΜΟ και του προηγούμενου χαμηλού στα 19,01€.

eee

eee-2

Για την Follie είχαμε γράψει ότι η καθοδική διάσπαση των 19,77€ θα οδηγήσει έως τα 18,14€. Χρονικώς θα θέλαμε μα αντίδραση από αυτό το σημείο το αργότερο έως τις 06/12. Απώλεια αυτού του σημείου μπορεί να ανοίξει τον δρόμο έως το επόμενο στα 16,30€. Παρακάτω χαλάει πολύ η εικόνα της.

follie

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com