Φτάσαμε…. να κατέβω;

Μίνι χριστουγεννιάτικος διαγωνισμός για 1 συνδρομή
December 15, 2017
Pound Dollar at very important junction
December 18, 2017

Καλημέρα σε όλους. Το μεγάλο ερώτημα για τους συμμετέχοντες την αγορά είναι αν η άνοδος την οποία ζούμε, θα έχει συνέχεια ή αν απλά είναι ένα διάλειμμα σε μία μεγαλύτερη πτωτική αντιστροφή μακροπρόθεσμης τάσης….

Η ζώνη 770-780 ήταν εδώ και καιρό ο στόχος μας για ανοδική κίνηση και θεωρώ πως δεν χρειάζεται να είμαστε υπεραισιόδοξοι σε αυτά τα επίπεδα όπως δεν έπρεπε να είμαστε υπεραπαισιόδοξοι όταν ο τραπεζικός έγραφε 605 μονάδες.

 

Στο παραπάνω tweet είχα δώσει στόχο και χρονικό ορίζοντα. ΚΑΙ νωρίτερα ανεβήκαμε ΚΑΙ ψηλότερα από ότι περίμενα. Το 780 περίμενα να το δούμε τέλος του χρόνου, αλλά σήμερα φτάσαμε μία ανάσα από αυτά τα επίπεδα.

Στον τραπεζικό πιάσαμε τον 1ο στόχο και πλέον πλησιάζουμε τον 2ο….πιστεύω οτι θα τον πιάσουμε αυτή την εβδομάδα.

 


ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ

Η μωβ ζώνη τιμών είναι ο στόχος από όπου περιμένω αντιστροφή της τάσης. Για την ώρα η τάση παραμένει ανοδική.

ΓΕΝΙΚΟΣ

Πλησιάζει τον στόχο του 783 όπου το 2ο σκέλος ανόδου είναι ίσο με το πρώτο αλλά επίσης βρίσκουμε και την καθοδική γραμμή τάσης. Ο δείκτης για την ώρα παραμένει σε ανοδική τάση κάνοντας υψηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά.

Αύριο στο συνδρομητικό μου άρθρο θα αναλύσουμε πως θα κινηθούμε τώρα που φτάσαμε κοντά στις 800 μονάδες αλλά και τις πιθανότητες για συνέχιση της ανόδου ή αν υπάρχουν πτωτικά σενάρια που θα πρέπει να μας ανησυχούν.

 

Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα σε όλους και όλες.

 

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.