ΓΔ: παλεύοντας με τα κύματα

Κεριά αντιστροφής τάσης……
October 17, 2017
Υψηλές ταχύτητες μπροστά μας
October 19, 2017

Καλημέρα σας, με το ΓΔ να γράφει υψηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου, το μεγάλο ερώτημα είναι….είδαμε τα χαμηλά μας και ξεκινήσαμε νέο ανοδικό κύμα ή απλά ζούμε μία ανοδική διορθωτική κίνηση πρίν το επόμενο 5ο πτωττικό κύμα για νέα χαμηλά; Με τις τράπεζες οδηγούς αλλά και με συμπαραστάτες τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ, ο ΓΔ έχει καβατζώσει το 760 και μάλλον θα δοκιμάσει να σπάσει τα προηγούμενα υψηλά στο 770,10. Ο τζίρος δεν βοηθάει. Δυστυχώς το πιθανότερο σενάριο για μένα δεν είναι αισιόδοξο. Γιατί; Γιατί η δομή της ανόδου από το 725,03 στο 762,03 που θα μπορούσε να είναι το 1ο ανοδικό, έχει 3κυματική δομή. Οπότε σε αυτή την περίπτωση πιθανότερος κυματικός σχεδιασμός θεωρώ πως είναι ο παρακάτω.

Αυτό σημαίνει οτι μόλις τελειώσει το κύμα C, θα έρθει και το 5ο πτωτικό που θα οδηγήσει τον ΓΔ προς τις 710-695 μονάδες. Δυστυχώς κάτι τέτοιο αν συμβεί έχει πολύ άσχημες συνέπειες στην μεγαλύτερη μέτρηση του ΓΔ….περισσότερα αύριο στο συνδρομητικό.

Τα επίπεδα λοιπόν που χρήζουν μεγάλης προσοχής από τους λογνκ είναι το 760,75, το 756,50 και τέλος το 747,24. Διάσπαση προς τα κάτω των επιπέδων αυτών είναι σημάδι αδυναμίας και ενισχύει το αρνητικό σενάριο για νέα χαμηλά. Από την άλλη, οι αρκούδες θα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στα επίπεδα 770,10 και 776.34.

Καλή συνέχεια σε όλους και καλό trading

 

Alexandros Yfantis
Alexandros Yfantis
Fascinated by financial markets, studied International Securities Investment and Banking in the UK, works as a Portfolio Manager in Greece and runs a technical analysis website. Enjoys travelling and spending time with his family and preparing for the black belt in Korean Karate.