Γενικός Δείκτης: Χωρίς όγκο …. δεν πάει πουθενά

Το 1,66€ κλειδί για την ΑΛΦΑ
September 5, 2016
Με το βλέμμα του Γερακιού σε ETE,ΜΥΤΙΛ,ΓΕΚ,ΠΕΙΡ κ στην τάση του ΧΑ
September 5, 2016

Στον παρακάτω αρμονικό “reciprocal” σχηματισμό ΧΑΒC, φαίνεται το bearish σήμα που δόθηκε στο σημείο στις 658 μονάδες.

Όσο παραμένει από κάτω δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή της κατάστασης.

ASE weekly

Στο επόμενο ημερήσιο διάγραμμα φαίνεται ότι το αγοραστικό σήμα στις 620 μονάδες δεν ήταν αρκετά δυνατό ώστε να μπορέσει να διασπάσει αποφασιστικά τον ΣΚΜΟ200 ημερών και το Kumo (Σύννεφο) . Βραχυπρόθεσμο αγοραστικό σήμα μπορεί να υπάρξει μόνο με ανοδική διάσπαση τους, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δοκιμασία του σημείου C στις 658 μονάδες.

ASE daily

Η ανοδική βεντάλια στο επόμενο διάγραμμα δείχνει την σημασία της τελευταίας πράσινης διαγώνιας γραμμής. Καθοδική διάσπαση της μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση

ASE daily fan

Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στην διόρθωση του ποδιού ΧΑ, όπως δείχνει το παρακάτω δίωρο διάγραμμα. Η τελευταία αύξηση του όγκου δεν ήταν αρκετή για να διασπάσει ανοδικά  την ελαφρώς ανοδική άνω πορτοκαλί γραμμή. Θα χρειαστεί κάτι περισσότερο. Οι κυριότερες αντιστάσεις είναι στις 620 και 650-660 μονάδες και οι κυριότερες στηρίξεις στις 520, 470 και 420 μονάδες.

ASE 2H

Το τελευταίο διάγραμμα δείχνει τον τεχνικό δείκτη Ichimoku σε εβδομαδιαίο επίπεδο. Τα αγοραστικά σήματα στους κίτρινους κύκλους μπορούν να χαρακτηριστούν ισχνά έως ουδέτερα (Ichimoku Signals) . Μπορούν όμως να ενισχυθούν εάν τις επόμενες 1-2 εβδομάδες υπάρξει ανοδική διάσπαση της μοβ γραμμής από την πορτοκαλί στο σημείο 4, και την μετέπειτα ανοδική διάσπαση του Kumo. Στα θετικά, είναι η συνάντηση της γραμμής τιμών με τον Kumo μετά από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί όμως να αποτελέσει και ισχυρή αντίσταση. Για την ανοδική διάσπαση της θα χρειαστεί μεγάλος και με διάρκεια όγκος.

ASE ichimoku weekly

Οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση πρέπει να συνοδευτεί από αυξημένο όγκο, για να μπορέσουν κάποιες μετοχές να σπάσουν σημαντικές αντιστάσεις (Παράδειγμα κάποιες που αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση http://tinyurl.com/zakstzg) . Από την άλλη όσο υπάρχει μειωμένος  όγκος, δεν υπάρχει και φόβος να δούμε νέα χαμηλά.

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com