Γενικός Δείκτης σε πλάγια κίνηση

Θεωρία τεχνικής συνωμοσίας…
August 4, 2017
Πλάγια κίνηση με τάση για…..
August 4, 2017

 

Ο ΓΔ βρίσκεται σε πλάγια κίνηση και οι εναλλαγές μεταξύ των ενδιάμεσων χαμηλών και υψηλών σε μικρότερη κλίμακα μπορεί να μπερδέψουν τους συμμετέχοντες. Το παρακάτω μηνιαίο διάγραμμα δείχνει το outside bar με τα όρια στις 828 και 768 μονάδες. Υπήρξε μια προσπάθεια υπέρβασης τον προηγούμενο μήνα, αλλά δεν στέφθηκε με επιτυχία.  Ένα μηνιαίο κλείσιμο πάνω από τις 828 μονάδες θα ανοίξει τον δρόμο για υψηλότερα επίπεδα. Το υψηλό του προηγούμενου μήνα αποτελεί την επόμενη αντίσταση. Από την άλλη πλευρά ένα μηνιαίο κλείσιμο κάτω από τις 768 μονάδες θα δώσει τροφή στις αρκούδες.

Εξαιρετική η πορεία της Flexopack από τότε που την προτείναμε (βλέπε στο tag για την Flexopack) . Πλέον βρίσκεται στην πρώτη ζώνη αντίστασης. Η αποφασιστική υπέρβαση της μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την επόμενη στα 5,58-6,05€. Η μεσοπρόθεσμη εικόνα της παραμένει θετική.

Θετική εξέλιξη είχε και η KLM. Βρήκε αντίσταση όπως είχαμε αναφέρει στην ζώνη των 0,88€. Κάποιοι προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών. Μια διόρθωση ήταν αναμενόμενη. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί περίπου στην ζώνη 0,64-0,73€. Από αυτά τα επίπεδα περιμένουμε αντίδραση η οποία ενδεχομένως να την οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα.

Άλλη μια μικρή με πολύ καλή πορεία είναι η Paperpack. Παραμένει ακόμα σε ανοδική τροχιά, αλλά περιμένουμε μια παύση ή διόρθωση στην ζώνη των 2,33-2,49€. Στην περίπτωση της διόρθωσης θα την περιμένουμε στην ζώνη των 1,84-2,05€ και από εκεί μια αντίδραση η οποία μπορεί να την οδηγήσει έως την ζώνη στα 2,75-3,07€.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα συνδρομητικά άρθρα.

Καλό trading!!! .. σε όλους.

Anastasios Geronikolaou
Anastasios Geronikolaou
Αναστάσιος Γερονικολάου Απόφοιτος του La Jolla University και Universität Lüneburg, με σπουδές στο Marketing και Επιχειρησιακή Οικονομία αντίστοιχα. Η διπλωματική εργασία ήταν σχετική με τα (Παράγωγα Πιστώσεως) Credit Derivatives. Ασχολείται ως ιδιώτης επενδυτής, στην ελληνική αγορά μετοχών από το 1997. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το Forex. Πάθος του η Διαγραμματική Ανάλυση των αγορών. @ chartsandpatterns@yahoo.com